Ma döntenek Völner Pál mentelmi jogáról

Ma döntenek Völner Pál mentelmi jogáról

December 13-án, hétfőn dönt a mentelmi bizottság a vesztegetéssel vádolt Völner Pál mentelmi jogáról.

A délben, zárt ülésen tartott szavazásra azt követően kerül sor, hogy Kövér László házelnök szerdán továbbította a mentelmi bizottság részére a legfőbb ügyész átiratát, amelyben Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta közvádas büntetőügyben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalnyi bizonyítékot gyűjtött Völnerék ellen

Hamarosan feloldhatják annak a büntetőeljárásnak a dokumentumait, amelyben Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese, Völner Pál is érintett, méghozzá gyanúsítottként - tudta meg a hvg.hu. A lap értesülései szerint az ügyben gyanúsítottak telefonjait hónapok óta lehallgatta a Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alá tartozó szervezet, a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Völnert, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét, igazságügyi államtitkárt múlt hét kedden gyanúsította meg a Legfőbb Ügyészség vesztegetéssel. A vád szerint a fideszes politikus a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől - aki előzetes letartóztatásban van - hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Miután Áder János szerdán felmentette Völnert az államtitkári posztja alól, Répássy Róbertet nevezte ki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának.

Völner családjának cége több mint félmilliárdos vagyonnal rendelkezik

A Népszava áttekintette a Völner Pál családjához köthető céghálót, melyből kiderült, hogy bár az államtitkár sem szűkölködik, felesége és fia még nála is nagyobb vagyonnal rendelkezik. Völner államtitkár ként havonta bruttó 1,3 millió forintot, képviselőként további 1,2 milliót keres, a vagyonbevallása szerint pedig egy győri és egy nyergesújfalui ingatlan, és az oda bejelentett ügyvédi iroda is a tulajdonát képezi, emellett további 15 millió forintnyi bankbetéte is van.