Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

Amikor a letartóztatott végrehajtófőnök, Schadl György a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a titokzatos „gazdájáról” beszélt - akivel külföldön találkozgatott -, mindenki csak találgatott. 

Ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén

- olvasható a Jobbik közleményében.

Az ellenzéki párt álláspontja alapján a nyomozati jegyzőkönyveknek, na meg a független sajtó tényfeltáró munkájának köszönhetően még szélesebb perspektívából lehet rálátásunk a cinikusan nemzeti együttműködésnek nevezett rezsim működésére.

A Völner-ügy kulcsfigurája - mint kiderült - szakmányban intéztetett el egyetemi vizsgákat, nemcsak a végrehajtó haveroknak, hozzátartozóknak, Völner Pál rokonának, de Rogán kabinetfőnökének is. Utóbbinak egyéb elfoglaltsága miatt igen jól jöhetett a segítő kéz. Rogán jobbkezének a nyomozati iratok szerint még a vizsgán sem kellett megjelennie.

Vajon ki kérhette ezt az óriási szívességet, és legfőképpen mit adott cserébe a végrehajtói kamara elnökének? Csak nem némi jutalékot az „alkotmányos költségekből”?

A Jobbik szerint Schadl György, aki nem csak szoros korrupciós kapcsolatban állt a tárcánál a végrehajtási területért felelős Völnerrel, hanem valóságos vizsgagyárat működtetett egyetemi kapcsolatain keresztül. Ebben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara éppúgy érintett, mint a Pécsi Tudományegyetemé. Utóbbi úgy tűnik, nyakig. Pécsett az egyik segítő professzor korábban történetesen a Fidesz megyei képviselője volt. Nem csoda tehát, hogy nem tudott ellenállni a korrupció csábításának.

Míg mások évekig tartó éjjel-nappal tanulással, diákmunkával, diákhitelt felvéve végzettséget szereznek, addig a NER kegyeltjeinek, a végrehajtó haveroknak, Rogán emberének mindent elintéznek.

Varga Judit miniszter hallgat, az emberei pedig már a kazánházon keresztül szöktetik meg az újságírók elől.

Völner-ügy: Szabad a „gazda"!

Varázslatos szintre emelkedett a kormányzati sajtóelhárítás. Varga Judit igazságügyi miniszter megérkezett egy rendezvényre, de távozáskor már nagy meglepetésre csak Répássy Róbert ült be a nagy fekete autóba. A Völner-ügy tavaly év végi kirobbanása óta, Varga Judit először jelent meg nyilvános rendezvényen. Az igazságügyi miniszter Érden vett részt egy újabb áldozatsegítő pont átadásán.

Lopás, csalás és hazugságok, jogi diploma olcsón… Ide süllyedt tehát Orbánék korrupt rendszere. Áprilisban az urambátyámrezsimről is ítéletet mondunk

- olvasható a Jobbik közleményében.