Schadl vizsgagyára: felfüggesztették a Rogán kabinetfőnökének vizsga nélkül jegyet adó tanársegédet

Schadl vizsgagyára: felfüggesztették a Rogán kabinetfőnökének vizsga nélkül jegyet adó tanársegédet

Megvan a hétfőn kirobbant újabb, Schadl Györgyhöz, a magyar bírósági végrehajtói kamara elnökéhez köthető, elcsalt vizsgákkal kapcsolatos botrány első következménye. A Népszava megkeresésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) jogi karának dékánja, Fábián Adrián elárulta, hogy 

felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki nem tagadta, hogy Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.

Mészáros Pál Emil a dékánnak azt mondta, anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, baráti szívességet tett, amit már nagyon megbánt.

Korábban megírtuk, hogy hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja miatt az ügyben vizsgálat indított a PTE.

A Pécsi Tudományegyetem vizsgálatot indít a NER-közeli vizsgacsalások ügyében

Hétfőn a Pécsi Tudományegyetem közölte, hogy vizsgálatot indít, mivel hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. A belső vizsgálat lezárását követően tájékoztatják a közvéleményt - írja a 444 azt követően, hogy egy cikkükben részleteket mutattak be a Völner-ügy nyomozati irataiból.

A vizsgálat a tanársegéd és hivatalvezető, Kovács Béla mellett mindazokat érinti, akik érdemi vizsga nélkül tovább engedték Nagy Ádámot.

A lap megjegezte, az általuk megkérdezett pécsi jogászokat nem lepte meg a történet, állításuk szerint már évtizedek óta hallani arról, hogy Pécsen a befolyásos emberek jogi karon tanuló kollégái, barátai, rokonai közül néhányan vizsgateljesítmény nélkül abszolválnak féléveket vagy jutnak diplomához.

Mint arról beszámoltunk, a 444.hu nyomozati anyagok lehallgatási jegyzőkönyveiből egy sor csalásra derített fényt: Schadl György egyetemi tanároknak, tanszékvezetőknek, dékánoknak üzente meg, kiket kell átengedni a vizsgákon, azaz, hogy kik azok, akik majd „kellő figyelmet” kapjanak. Schadl valóságos vizsgagyárat működtetett egyetemi kapcsolatain keresztül, amiben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara éppúgy érintett, mint a Pécsi Tudományegyetemé.

Völner-ügy: a lehallgatások szerint Schadl futószalagon intézhette az ország egyetemein az elcsalt vizsgákat

Nem egyszer, nem kétszer, és nem is egy egyetemen, hanem többön is vizsgákat csalhattak el annak érdekében, hogy barátok, rokonok, vagy kormányzati, kormánypárti szereplők sikeres vizsgákat tegyenek egyetemi jogászképzésük alatt - derül ki a "Schadl-Völner ügy" nyomozati anyagaiból, amiket a 444 mutatott be.

A Jobbik hétfői közleményében úgy fogalmazott, hogy "ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén", arra utalva, hogy amikor a letartóztatott végrehajtófőnök, Schadl György a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a titokzatos „gazdájáról" beszélt - akivel külföldön találkozgatott -, mindenki csak találgatott.

Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

Amikor a letartóztatott végrehajtófőnök, Schadl György a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a titokzatos „gazdájáról" beszélt - akivel külföldön találkozgatott -, mindenki csak találgatott. Ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén - olvasható a Jobbik közleményében.