Volt idő, amikor Orbán Viktor március 15-én még nyíltan fenyegette az ellenzéket, most csak a Novák-Kövér páros fogadta a huszárokat

Volt idő, amikor Orbán Viktor március 15-én még nyíltan fenyegette az ellenzéket, most csak a Novák-Kövér páros fogadta a huszárokat

A hűvös, szeles időben sok család, turista jelent meg a téren. A nézelődők többsége kokárdát viselt.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, szerda délelőtt az Országház előtt.

A lobogót Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel a Kossuth téren. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

A hűvös, szeles időben sok család, turista jelent meg a téren. A nézelődők többsége kokárdát viselt - írta az MTI.

(Felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 175. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2023. március 15-én. MTI/Bruzák Noémi)

Emlékezetes, volt idő, amikor Orbán Viktor március 15-én még fenyegette az ellenzékét, de úgy néz ki, most már a jogállami fordulat nem teszi ezt lehetővé.

Címlapkép: A huszár díszőrség, miután Novák Katalin köztársasági elnök (b2) és Kövér László házelnök (b) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2023. március 15-én. - MTI/Bruzák Noémi