Az Orbán-kormány megalakulását is a karzatról figyelte Zaid Naffa

A TEK szerint problémás, a Parlamentben viszont már törzsvendégnek számít.

A karzatról figyelte az Orbán-kormány megalakulását Zaid Naffa. Jordánia tiszteletbeli konzuljával kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ korábban nemzetbiztonsági kockázatokat tárt fel. Az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló Naffa a pénzmosásért és terrorizmus finanszírozásáért nemzetközi körözés alatt álló, azóta elhunyt Ghaith Pharaon üzlettársa volt.

Naffa már a parlament múlt keddi alakuló ülésén is részt vett, ezt követően az Országgyűlés sajtóirodája és a Külügyminisztérium egymásra mutogatott, senki sem vállalta fel, hogy ő hívta volna meg az üzletembert.

A karzaton tartózkodó Zaid Naffát az Alfahír fotósának is sikerült megörökíteni, de Jakab Péter, a Jobbik szóvivője is kiszúrta. A politikus erről Facebook-bejegyzésében írt:

"Orbán Viktor ma – szimbolikusan épp a negyedik Orbán-kormány megalakulásának napján - ismét palira vette az országot. Miközben épp arról beszélt a parlamentben, hogy Magyarországnak új biztonsági kockázatokkal kell szembenéznie, épp egy régi tekintett le rá a karzatról: Zaid Naffa, aki annak ellenére élvezi a kormány bizalmát, hogy közben a terrorelhárítás átvilágításán is megbukott. Üzenjük Orbán Viktornak: néha pillantson fel a Rogán Antal által megírt jegyzeteiből, hogy szembesülhessen a valósággal: a Fidesz maga a nemzetbiztonsági kockázat, amely a pénzért és a hatalomért bármire képes."