A kormányzati hatalom Egerben is erővel támadt a szólásszabadságra és a Jobbik plakátjára

Ismét lesújtott a pártállam ökle.

"Nem 1957-et, hanem 2017-et írunk, nincs törvényes alapja annak, hogy ezt a plakátot innen eltüntessék"

- így próbálta észérvekkel és tényekkel meggyőzni Mirkóczki Ádám a hatalom embereit, mindhiába:

a kormányhivatali dolgozók az egyenruhások óvó jelenléte mellett nekiálltak eltüntetni a Jobbik saját tulajdonú hirdetőfelületén lévő óriásplakátot.

A Jobbik országgyűlési képviselője által megosztott videón jól látszik, hogy Mirkóczki a kivezényelt közrendőrök felettesének is hosszú percekig győzködte, hogy törvénysértő cselekedethez asszisztálnak:

"Nincs olyan törvényi passzus, ami alapján ezt jogszerűen el lehet tüntetni."

A parancsnok ritka gyengén próbálta védeni a védhetetlent, és belátás helyett inkább bevetette magát a bürokrácia dzsungelébe, azzal takarózva, hogy amennyiben aggály merült fel az eljárással szemben, a képviselő jogi keresettel élhet a bíróságon. Mirkóczki szerint ezt meg is fogja tenni.

A jobbikos szóvivő a Heves megyei kormányhivatal alkalmazottját is hiába kérte: mutasson olyan jogszabályt, amely alapján el lehet távolítani a párt plakátját, ilyet természetesen nem tudott felmutatni a hölgy.

Plakátháború Egerben rendőri asszisztálással

Az Orbán Viktor vezette gengszter kormány ma újabb mélységekbe süllyedt. A kormányzati hatalom erővel támadt rá a szólásszabadságra és a Jobbikra. A Fidesz a kormányhivatalokon keresztül, erővel elkezdte átragasztani a Jobbik tulajdonában álló plakáthelyeket, erővel kaparja le azokról azokat a tartalmakat amiket a Jobbik törvényesen tett ki Egerben. Ez teljesen törvénytelen, rongálásnak minősül, és a magántulajdonhoz fűződő jogokat is sérti. Természetesen megteszünk minden jogi lépést a kormányzati szintre emelt rongálások ellen és felvesszük a kesztyűt, harcolni fogunk a korrupt Orbán-diktatúra leváltásáért.

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2017. szeptember 29.

Ahogy tegnapi cikkünkben is megírtuk: a szakjogászi álláspont szerint a kormányhivatalok által hozott rendeletek nem írják fölül a törvényt, annak értelmében pedig teljesen jogtalan, és egyértelműen politikai célokat szolgál a jobbikos üzenetek erőszakos betiltása.

Szakjogász: jogi nonszensz, amire a Jobbik plakátjait leszedő kormányhivatalok hivatkoznak

A hivatalok határozataikban azzal magyarázzák a plakátok leszedését, hogy a Jobbik megsértette a településkép védelméről szóló törvény azon előírását, miszerint előbb listaárat kell bejelenteni hozzájuk, és csak ezt követően helyezhető el egy plakát.Dr. Seres Krisztina, az ellenzéki párt munkáját segítő jogalkotási szakjogász az Alfahírnek azt mondta, a kormányhivatalok álláspontjával szemben a valóság az, hogy a Jobbik,mint a felület tulajdonosa és egyben a hirdető is,

Mirkóczki Ádám közleményben reagált a felháborító jogsértésre:

Plakátháború Egerben rendőri asszisztálással

Az Orbán Viktor vezette gengszter kormány ma újabb mélységekbe süllyedt.
 
"A kormányzati hatalom erővel támadt rá a szólásszabadságra és a Jobbikra."
 
A Fidesz a kormányhivatalokon keresztül, erővel elkezdte átragasztani a Jobbik tulajdonában álló plakáthelyeket, erővel kaparja le azokról azokat a tartalmakat amiket a Jobbik törvényesen tett ki Egerben.
 
Ez teljesen törvénytelen, rongálásnak minősül, és a magántulajdonhoz fűződő jogokat is sérti.
 
Természetesen megteszünk minden jogi lépést a kormányzati szintre emelt rongálások ellen és felvesszük a kesztyűt, harcolni fogunk a korrupt Orbán-diktatúra leváltásáért.

Hol húzódik majd az új NER-Rubicon? - A plakátok után mást is megszaggat a Fidesz?

A hazai balliberális értelmiség és politika sok bűne közül az egyik a "diktatúra" szó jelentésének teljes kiüresítése. A magyar közéletnek hosszú-hosszú évtizedek visítását kellett végigszenvednie, mely idő alatt, ha a baloldalról valakinek nem tetszett valami - ez általában Orbán Viktor létezése volt -, rögtön önkényuralmi rendszert vizionált.