„Innen is üzenjük Orbán Viktornak: az Orbán-terv nem fogja megállítani a kormányváltó erőt!”

Jakab Péter, aJobbik szóvivője szerint így is le fogják váltani a jelenlegi rendszert.

Jakab Péter, a legerősebb ellenzéki párt szóvivője pénteken sajtótájékoztatón reagált az Orbán-terv legújabb fejezetére. Mint ismert, arra hivatkozva, hogy nem működik együtt a Jobbik az ÁSZ-szal, az ügyészség nyomozásba kezdett, amely eljárás végén – legalábbis a fideszes Alapjogokért Központ igazgatója szerint – be is tilthatják a pártot.

Rendkívül szomorúnak tartjuk azt, hogy az Orbán-terv végrehajtásába az ügyészség is bekapcsolódott – fogalmazott Jakab Péter.

A Jobbik megszüntetésének lehetőségéről beszélt a fideszes intézet vezetője

Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel - fejtegette Kovács István a kormány szolgálatába állított köztelevízión.Kovács szerint a párt számára a lét a tét, mert a legsúlyosabb esetben az ügyészség benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

A politikus kiemelte,

„az Orbán-terv arról szól, hogy a miniszterelnök a diktatúrát ki akarja terjeszteni az élet minden területére, korlátozni akarja a sajtószabadságot, a szólásszabadságot, be akarja tiltani a véleménynyilvánítás szabadságát, és a rendszer csúcspontján be akarja tiltani a kormányváltóerőt”.

Azt az egyedüli pártot, amelyet nem hálózott be a fideszes pók – utalva ezzel Botka Lázló búcsúüzenetére.

Jakab Péter szerint az 50-es évekre hajaz az a koncepciós eljárás, amelynek a részeként „az ügyészség úgy döntött, hogy nyomozást indít a Jobbik ellen”. Pedig a párt elektronikus úton és személyesen is megpróbálta az ÁSZ-hoz eljuttatni a kért dokumentumokat, ám az előbbi felületet elzárta a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László vezette ÁSZ, az utóbbitól pedig elzárkózott a szervezet.

Ezek után csak egy előre megírt orbáni forgatókönyv szerint történhetett meg, hogy az ügyészség végül a Jobbik ellen indított meg nyomozást

– vélekedett a szóvivő, hozzáfűzve: s a fideszes álcivil szervezetként működő Alapjogokért Központ igazgatója is ezért lengette be, hogy ennek az eljárásnak az lehet a vége, hogy a Jobbikot betiltják.

"Jogállami normák között már a felvetés is elképesztő"

– értékelte Jakab Péter.

Betiltja-e a Fidesz a Jobbikot?

A fideszes Alapjogokért Központ szerint akár be is tilthatják a Jobbikot, mivel a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszék szerint a párt nem működik együtt a hatósággal, ezért az a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett, a Kúria szerint is fideszesnek nevezhető Ügyészséghez fordult.Eközben a Fidesz a saját pocsolyájában hempergő MSZP-nek nyújt mentőövet, és megpróbálva a lehetetlent, egy komoly, a kormányzó pártra veszélyes erőként bemutatva a totális szétesésben lévő szocialistákat.A két hír összefügg.

Elhangzott egyébiránt az is, Volner János személyes találkozóra invitálja Domokos Lászlót, hogy a Jobbik és az ÁSZ viszonya a politikairól a szakmai síkra terelődjön vissza, ahogy az az elmúlt években is jellemző volt.

„Mi nem az ÁSZ-t akarjuk legyőzni, hanem a Fideszt, de a Fidesz jól látható módon az állami szerveket is arra használja, hogy betiltsa a kihívóját, a Jobbikot”

- magyarázat Jakab Péter.

Majd leszögezte:

„innen is üzenjük Orbán Viktornak, hogy ez nem fog sikerülni, az Orbán-terv nem fogja megállítani a kormányváltó erőt!”

Jakab Péter szavai szerint a Jobbik 2018-ban a kormányváltótöbbség bizalmát élvezve le fogja váltani a jelenlegi rendszert, le fogja építeni a diktatórikus berendezkedést, és helyre fogjak állítani a ma még lábbal tiport szabadságjogokat.