Tömegesek a felmondások, de az államtitkár szerint "magas színvonalon" folyik az ellátás az ajkai kórházban

Innen már csak néhány lépés és kiderül, hogy nem is kellenek orvosok a kórházakba.

Itt írtunk róla, hogy az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán többen is felmondtak:

Ezt hogyan magyarázzák majd a fizetett fideszes trollok? Az összes orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

A főigazgató akkor nyugdíjból hívott vissza vagy a gyerekosztályról rendelt át nővéreket, ám úgy tűnik ez sem volt elég. Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak. Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz.

Az ügy kapcsán a jobbikos Rig Lajos írásbeli kérdéssel fordult az EMMI-hez, hogy megtudja, mennyire súlyos a helyzet a kórhában.

Rétvári Bence válaszolt is, az államtitkár eldicsekedett vele, hogy milyen sok pénzt költöttek fejlesztésre, majd lenyugtatja a kedélyeket, szerinte az ajkai kórházban minden oké, sőt

"az ellátás továbbra is a megszokott magas színvonalon folytatódik."

A valóság ezzel szemben az, hogy nem csak orvosok, de ápolók is - konkrétan mindenki az intenzívről - felmondott:

Nem maradt egy ápoló sem az ajkai kórház intenzív osztályán

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán - tudta meg a 24.hu. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel.A lapnak egy neve elhallgatását kérő belsős személy szolgált információval, aki elmondta, hogy fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány.

Rig Lajos lapunk kérdésére elmondta, hogy a szaktárca akár egészségügyi vészhelyzetet is kihirdethetne az ajkai kórházban uralkodó állapotok miatt:

Jöhet az egészségügyi vészhelyzet Veszprém megyében?

A hónap elején robbant a hír: az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályának összes szakápolója felmondott, majd ezt követően csütörtökön a kórház összes altatóorvosa távozott. A két hír összefügg, egyszerre világít rá a munkaerőhiányra, a nevetséges bérhelyzetre és a vállalhatatlan munkakörülményekre.

(fotó: Mónus Márton / MTI)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita