Nagyon be akart szólni Jakab Péternek, de inkább törölte kommentjét a fideszes Rákay Philip

Nagyon be akart szólni Jakab Péternek, de inkább törölte kommentjét a fideszes Rákay Philip

Hosszú posztot szentelt Jakab Péter támadására a fideszes propagandistaként ismert Rákay Philip, azonban a Jobbik elnökének Facebook-oldalán lévő egyik poszthoz írt kommentjét később kitörölte.

A csütörtök délután megjelent írásban Rákay lényegében arról panaszkodott, hogy Jakab szerinte bunkón viselkedik Orbán Viktorral, de a szövegben szépen visszaköszöntek a szokásos fideszes panelmondatok is.

Jakab Péter Facebook-oldalának több mint 300 ezer követője van, így várható módon az egykori közmédiás felügyelő, valamint Fidesz-tanácsadó rengeteg választ kapott a szimpatizánsoktól. Annyira sokat, hogy

a posztja elérhetetlenné vált, ugyanis inkább kitörölte.

A provokatív kommenttel kapcsolatban az Alfahírnek a Jobbik illetékese megerősítette: nem ők törölték ki Rákay írását, tehát nem cenzúráztak, hanem ő maga törölte ki véleményét.

Rákay Philip, eredeti nevén Rákay Kálmán egyébként rendszeresen szerepel a Megafon Központ videóiban is. Ez a szervezet gyakorlatilag a Fidesz kommunikációs háborúit vívja az online térben, milliós költségvetésű Facebook-reklámokban terjesztve a kormánypártok üzeneteit.

Az, hogy a tízezres követőtáborral bíró Rákay a saját véleményét egyenesen Jakab Péter egyik posztja alá is bemásolta, szintén előre megtervezett stratégiára utal, hiszen az ilyen kommentelések korábban nem voltak jellemzők. Bár úgy tűnik, ez a stratégia még szerintük is elbukott.

Ismerve a NER működését talán nem lesz meglepő, de az egykori műsorvezető az üzleti életben sem áll rosszul: cége néhány év alatt odáig jutott, hogy már százmilliós osztalékot tud fizetni. Korábban beszámoltunk arról is, hogy a fideszes megmondóember nagyot megy az ingatlanbizniszben is, amitől talán nem független az sem, hogy pont oda épül új úthálózat, ahol a NER érdekeltségei ingatlant fejlesztenek.