Csicskák, ficsúrok és zsúrpubik árnyékában még mindig a házelnöktől függ, hogy egy ellenzéki beszélhet-e a Parlamentben

Csicskák, ficsúrok és zsúrpubik árnyékában még mindig a házelnöktől függ, hogy egy ellenzéki beszélhet-e a Parlamentben

"Ma Orbánt fogom kérdezni a parlamentben. Vajon Kövér elvtárs bírni fogja idegekkel, vagy újra remegni fog a bajusz? Hamarosan kiderül. Én ott leszek!"

- így üzent a mai nap elé Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, ugyanis hétfőn bent lesz az Országházban Orbán Viktor, és válaszolnia kell az ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire. Így Jakab Péternek is módja lesz számon kérnie a miniszterelnököt. Elvileg.

Ugyanis, ahogy arról beszámoltunk, Kövér László konkrét sértő megjegyzés kimondása nélkül is megvonta már a szót a Jobbik miniszterelnök-jelöltjétől, miközben egységes szabályozás híján, mindenféle magyarázat nélkül a ficsúr szót kirívóan sértő megnyilvánulásnak titulálta. 

Kövér László úgy büntetett 9,6 millió forintra, hogy szó nélkül hagyta, amikor párttársai, vagy épp maga Orbán Viktor miniszterelnök zsúrpubizott (ami pontosan ugyanazt jelenti, mint a ficsúr), vagy csicskázott. De akkor is néma maradt a fideszes házelnök, amikor a kormánypárti politikusok a női politikusokra tettek dehonesztáló kifejezéseket. 

Hogy lesz-e egy Etikai Kódex, ami alapján büntethet majd az aktuális házelnök, arról még nem tudni, kérdéseinket eljuttattuk a Miniszterelnökséghez, így ha valóban tiszta körülményeket akar a kormányzat, akkor Gulyás Gergely a legközelebbi Kormányinfón választ fog adni erre a kérdésre is. 

Amúgy Jakab Péter 9,6 milliós bírságának ügyében szerdán fog dönteni az Országgyűlés Mentelmi bizottsága.