Demeter Márta pert nyert a kormány ellen, Hollik István hazudott róla 2019-ben

Demeter Márta pert nyert a kormány ellen, Hollik István hazudott róla 2019-ben

A Fővárosi Törvényszék mai, pénteki ítéletében megállapította, hogy

hazudott Hollik István kormányszóvivő a 2019. február 12-én tartott sajtótájékoztatóján, amikor azt állította, hogy Demeter Márta minősített adatokat szivárogtatott volna ki annak érdekében, hogy pártpolitikai előnyhöz jusson.

Az az LMP-s országgyűlési képviselő erről Facebook-oldalán posztolt. Az ügy előzménye, hogy Demeter korábban becsületsértési pert indított a fideszes Hollik István ellen.

Az ítélettel kapcsolatban megkerestük az előválasztáson a Jobbik támogatását élvező LMP-s országgyűlési képviselőt, aki lapunknak elmondta,

a mai perrel bebizonyosodott, hogy évekig hazudtak róla.

A zöldpárt frakcióvezető-helyettese egyúttal azt is közölte, büntetőperének tárgyalása június 21-én, hétfőn lesz, azt követően beszámol majd az Alfahírnek részletesen az aktuális helyzetről.

Mint arról korábban beszámoltunk, január közepén tanúmeghallgatásokkal kezdődött el Demeter Márta országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezető-helyettesének büntetőpere hivatali visszaélés bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, abban az ügyben, amely valójában egy parlamenti írásbeli kérdéssel kezdődött 2018 októberében. Azonban az eljáró Sándor Erika bíró zárt tárgyalást rendelt el, azzal indokolva, hogy a bizonyítási eljárás során a Honvédség szervezeti felépítésére, személyi állományára és felszerelésére vonatkozó adatok is előkerülnek, amelyek azonban 30 évig titkosak.

Nemzetbiztonsági kockázat? Kizárták a nyilvánosságot Demeter Márta bírósági tárgyalásáról

Ma tanúmeghallgatásokkal kezdődött el Demeter Márta büntetőpere hivatali visszaélés bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, abban az ügyben, amely valójában egy parlamenti írásbeli kérdéssel kezdődött 2018 októberében. Azonban az eljáró Sándor Erika bíró zárt tárgyalást rendelt el, azzal indokolva, hogy a bizonyítási eljárás során a Honvédség szervezeti felépítésére, személyi állományára és felszerelésére vonatkozó adatok is előkerülnek, amelyek azonban 30 évig titkosak.

Emlékezetes, az LMP-s Demeter Márta két éve egy iratbetekintés után két kérdéssel fordult írásban Pintér Sándor belügyérhez:

1. Nem tartja-e aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképző repülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?

2. Tudtak-e az illetékes szervek arról, hogy egy, a biztonsági szervek védelme alatt álló személlyel egy háztartásban élő családtagot a Magyar Honvédség gépén kiképző repülés közben utaztattak?

Orbán Viktor miniszterelnök családját érintő kérdésekből később aztán nemzetbiztonsági ügyet fabrikált a Fidesz.

Demeter Márta: a vádirat annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami vezeti ma Magyarországot

Mivel zárt tárgyalást rendeltek el, ne haragudjon, de nem válaszolhatok a kérdésére - hárította el érdeklődésünket Demeter Márta. Az ellenzéki országgyűlési képviselővel szemben hivatali visszaélés bűntette miatt ma indult büntetőper, azonban még a tanúmeghallgatások előtt az eljáró Sándor Erika bíró kizárta arról a nyilvánosságot.

A kormány azután kezdte támadni és folytatott intenzív lejáratókampányt Demeter Márta ellen, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő egy írásbeli kérdésben arról érdeklődött, hogy Orbán Viktor egyik lánya utazott-e egy katonai repülőgépen.

Fideszes képviselők emiatt még 2018 októberében feljelentették, miközben azt követelték, hogy pártja hívja őt vissza a tisztségeiből, novemberben a lakájmédia már arról cikkezett, hogy az ügyészség is nyomoz ellene. Idén januárban Kövér László házelnök elintézte, hogy visszavonják a NATO parlamenti közgyűlési tagságát, és februárban már nemzetbiztonsági kockázattá is minősítették Demeter Mártát, így elmondhatta magáról azt a kétes dicsőséget, hogy 1990 óta ő az első olyan képviselő, akit kizártak egy parlamenti bizottságból. Demeter Mártát azóta 3 éves börtönnel is fenyegetik.

A másik front sokkal személyesebb jellegű volt. A politikus elhunyt édesanyjának adataival élt vissza a kormánysajtó, és azt állították, hogy kiváltságos eljárást akart kijárni neki a politikus, miközben csak annyit szeretett volna elérni, hogy az végső stádiumban lévő édesanyjával tölthesse a kórházban az utolsó napokat.  Erre nem került sor, a képviselő kiszivárgott kérelmét a NAIH szerint a kórház parancsnoka kérte ki a kulcsra zárt kórlaptárból.

Beváltották a fenyegetést - a Fidesz Demeter Márta elhunyt édesanyját sem kíméli

Volt már aljas a Fidesz és különböző kapcsolt szervezeti egysége (például internetes felületei, vagy valamelyik általuk megszállt állami szervezet), de a mai nap tényleg sikerült átlépniük egy határt, amelyet jó érzésű ember meg sem közelítene.