'98-ban Orbán még egészen mást gondolt az akkumulátorüzemekről

'98-ban Orbán még egészen mást gondolt az akkumulátorüzemekről

Azt azért most már mindenki kezdi felfogni, hogy Orbán Viktor nem az elvek ember – leginkább csak a hatalom gyakorlata érdekli. Most az is kiderült, hogy 25 évvel ezelőtt nem volt az akkumulátorgyárak nagy barátja.

Érdekes kordokumentumra lelt a jobbikos Dr. Lukács László György az Észak-Magyarország, 1998. februári számában.

Jóvátehetetlen károkat okoz a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéknek, ha megvalósul a Monokon építendő használt akkumulátorokat feldolgozó üzem.

Ezek voltak az akkori Orbán Viktor aggodalmaskodó szavai.

Az újság "az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökeként" utal rá. Azóta nem titok, mennyire messzire került Orbán Európától!

A cikk így folytatódik: "Véleménye szerint a ugyanis a beruházás jelentősen csökkenti a tokaji borvidék versenyképességét hazánk európai uniós tagsága esetén. Történelmi borvidékünk olyan óriási hátrányt szenvedne a tervezett üzem miatt, hogy azt a későbbiekben nem lehetne jóvátenni."

Észak-Magyarország, 1998. február (54. évfolyam, 27-50. szám) 1998. február 10., 34. szám

Úgy látszik, a Kínai Kommunista Párt szövetségese akkor még másként gondolkodott arról, hogy mi a fontos. Vagy lehet, hogy az akkor felesége tulajdonában lévő, azóta már lánya, Orbán Ráhel kezébe került 34 hektárnyi, tokaji szőlőbirtokot féltette?

Az akkumulátorfeldolgozó több kárt okozna, mint amennyi hasznot hajtana azáltal, hogy munkahelyet teremt a munkanélküliség sújtotta környéken.

Azóta változtak az idők: a fenti mondathoz hasonlót nem fogunk egyhamar hallani Orbán Viktortól. És a munkahelyek miatt sem aggódik: ha nem lesz elég munkás az akkumulátorgyárakba, majd behoznak 10 ezer filippínót.

(Címlapkép: OrbanViktor.hu)