Jobbik: A Fidesz-kormány a hazai kkv-k helyett az ázsiai migránstelepeket támogatja

Jobbik: A Fidesz-kormány a hazai kkv-k helyett az ázsiai migránstelepeket támogatja

Orbánék csúnyán átverték a magyar embereket, amikor azt hazudták, hogy nem engednek migránsokat a hazánkba, most viszont százezrével telepítenek be ázsiai vendégmunkásokat, akik közpénzmilliárdokkal támogatott akkumulátorgyárakban dolgoznak – fejtette ki sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Az Opten céginformációs szolgáltató legutóbbi közlése szerint idén eddig minden hónapban csökkent a Magyarországon bejegyzett cégek száma, tavaly decemberben még 10 ezer vállalkozással több volt Magyarországon, csak júniusban több mint 3000 cég szűnt meg – írja a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

2023-ban pedig csak eddig rekordmennyiségű, 11 ezernél is több cég felszámolását kezdeményezték.

Rámutattak: a magyar kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel több millió magyar család mindennapi megélhetését biztosítják. Tavaly a nettó árbevétel és a hozzáadott érték 60 százalékát állították elő.

A napnál is világosabb, hogy ezek a vállalkozások jelentik a magyar nemzetgazdaság gerincét – hangsúlyozta a sajtóközlemény.

Éppen a magyar vállalkozásokat roppantja meg az Orbán-kormány magyar érdekeket eláruló gazdaságpolitikája, amely nem a magyar vállalkozásokat, hanem az ázsiai migránsmunkásokat foglalkoztató akkugyárakat támogatja foglalkoztatottonként több tízmillió forinttal.

Az ellenzéki párt szerint nyilvánvaló, hogy ahol ilyen mérgező gyárak épülnek, ott előbb-utóbb ázsiai migránstelepek jönnek létre. A Fidesz csúnyán átverte a magyar embereket – tették hozzá. Az elmúlt években azt hazudták, hogy nem engednek migránsokat hazánkba, most azonban egyértelművé vált, hogy százezrével telepítenek be ázsiai migránsmunkásokat, akik elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyar munkavállalók bérét és megbontják Magyarország kulturális egységét.

A Jobbik-Konzervatívok a Fidesszel szemben nem a migránsmunkások betelepítésében, hanem a magyar dolgozó emberek, a kis- és középvállalkozások támogatásában látja a jövőt. Hangsúlyozták: Nem akarunk bevándorló ország lenni!

(Címlapkép: Szijjártó Péter/facebook)