A Jobbik célja, hogy minden önkormányzat rendeleti úton akadályozza meg a migránsmunkások betelepítését

A Jobbik célja, hogy minden önkormányzat rendeleti úton akadályozza meg a migránsmunkások betelepítését

A konzervatív, ellenzéki párt nemcsak felhívja a figyelmet a Fidesz-kormány által előidézett problémára, hanem tenni is szeretne ellene. Ehhez a magyar emberek bizalmára is számítanak.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője szerdán Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatót Gyüre Csabával, a párt helyi elnökével.

Az ellenzéki képviselő rámutatott: komoly veszély leselkedik Magyarországra, Nyíregyházára, és minden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberre, ugyanis a Fidesz elfogadott egy olyan törvényjavaslatot, amely november 1-től lehetővé teszi és megkönnyíti, hogy többszázezer migránsmunkás jöjjön Magyarországra.

"Ezek a vendégmunkások jellemzően Indonéziából, Kínából, Mongóliából vagy a Fülöp-szigetekről érkeznek azokra a munkahelyekre, amelyek nagy gyárakban, üzemekben létesültek, és ahonnan most a magyar munkaerőt ki akarják szorítani."

Lukács László szerint világosan látszik, hogy ez az olcsó ázsiai migránsmunkás munkaerő veszélyt jelent a magyar dolgozókra. Egyrészt azért, mert elveszi a munkahelyeket, másrészt azért, mert hosszú távon alacsonyan tartja a béreket. Akit idehoznak két-három évre, az nem azt fogja segíteni, hogy a magyar emberek tisztességes munkabért kapjanak, hanem a mostani alacsony munkabért fogja bebetonozni, illetve lejjebb nyomni – emelte ki.

Ez azzal a tragédiával jár, hogy Magyarországonon láncmigráció fog megindulni: az ország keleti felében lakók Nyugat-Magyarországra vándorolnak, aki pedig teheti az Nyugat-Európába költözik. A kirakott magyar munkavállalók helyére érkezik ez az olcsó, ázsiai migránsmunkás tömeg – magyarázta a konzervatív politikus.

Az elmúlt időszakban elkezdődött a vendégmunkások behozatala. Csak 2023-ban hatezernél is többen érkeztek különböző gyárakba, Debrecenbe, Üllőre, Gödre.

A Jobbik-Konzervatívok akciósorozatba kezdett, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az a kormány, amelyik korábban nemet mondott a migrációra, hátraarcot vett, és a korábban vallott elveivel szembemenve azt mondja, hogy most már ide jöhetnek az idegen vendégmunkások, és elvehetik a magyar emberek munkáját.

A konzervatív ellenzéki párt a figyelemfelhíváson túl aktívan is dolgozik azon, hogy megakadályozza a Fidesz-kormány tervét.

Vácon már sikerült: a Jobbik vezetésével az önkormányzat elfogadott egy olyan rendeletet, amely megtiltja, hogy migránstelepeket, migránsszállókat lehessen létrehozni.

Lukács László ennek kapcsán elmondta:

A következő időszakban azon fogunk dolgozni, hogy az összes önkormányzat fogadjon el olyan szabályozást, hozzon olyan rendeletket, amellyel megakadályozható, hogy ázsiai vendégmunkásokat telepítsenek hozzájuk.

Lukács minden magyar ember figyelmét felhívta, hogy a közelgő Európai Parlamenti választáson és az önkormányzati választáson olyan emberekre szavazzanak, akik meg akarják akadályozni az erőltetett munkaerő importot, és az ázsiai migránsmunkások betelepítését.

Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is veszélyben van - molinójával erre hívta fel a helyiek figyelmét az ellenzéki párt.

Gyüre Csaba ügyvéd, a Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke azzal kezdte, hogy annak idején Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarországon azért érdemes befektetnie a külföldi cégeknek, mert hazánkban nagyon olcsó a munkaerő és “kellően rugalmas” a Munka Törvénykönyve.

Ezt a fajta olcsó munkaerőt akarják a jövőben is megőrizni és azt azt, hogy a béka feneke alatt maradjanak a jövedelmek. Ez pedig különösen érinti Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét, hiszen itt kirívóan a legalacsonyabbak a bérek és a nyugdíjak egész Magyarországon, miközben szintén itt a legmagasabb a munkanélküliség

– emelte ki.

Gyüre szerint ha náluk is megjelennek tömegesen az ázsiai migránsmunkások, akkor a jelenlegi, rendkívül alacsony bérszínvonal mit sem fog változni, sőt. Pedig a mostani bér sem elég másra, csak rabszolgasorsra, a helyi emberek nincs lehetőségük arra, hogy gyerekeiket megfelelő minőségben tovább tudják taníttatni és kitörjenek a szegénységből.

Sajnos azt láttuk, hogy az Orbán-kormány elmúlt 13 év esztendejében semmifajta olyan programot nem vezetett be, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét bármilyen szinten is felzárkóztatta volna egy átlagos magyarországi színvonalra

– fogalmazott a jobbikos politikus.

A Jobbik-Konzervatívok nyíregyházi elnöke úgy látja, amennyiben az itteni cégeknél is megjelennek a harmadik világból érkező migránsmunkások, az azzal fog járni, hogy a bérek továbbra is nagyon alacsonyan lesznek tartva, ami pedig az elvándorlásra fogja ösztönözni az embereket. A fiatalok elmennek ebből a megyéből, sőt az országból, helyükre pedig bejönnek a külföldi migránsmunkások.

Gyüre Csaba hangsúlyozta:

Az ötszázezer migránsmunkás betelepítésének hosszú távon rendkívül veszélyes következménye lehet, hogy felborulhatnak a jelenlegi kulturális viszonyok. Azt pedig végképp senki nem akarja, hogy migránsgettók és Nyugat-Európában tapasztalható no-go zónák alakuljanak ki.

Mint mondta, a Jobbik-Konzervatívok ezt minden eszközzel meg akarja akadályozni az egész országban.

(Címlapkép: Wladyczanski Péter)