Jobbik-Konzervatívok: Az emberek hangját fogjuk képviselni migránsmunkás-ügyben

Jobbik-Konzervatívok: Az emberek hangját fogjuk képviselni migránsmunkás-ügyben

Debrecenben a fideszes városvezetés teljesen kihagyta a helyi lakosokat a kínai akkumulátorgyárral és az oda érkező vendégmunkásokkal kapcsolatos kérdésekből. Országszerte egyre több helyen lehet ezt tapasztalni: a kormány által erőltetett akkumulátorgyárakkal együtt harmadik világbeli vendégmunkások is érkeznek.

Debrecenben is bemutatta az Igazság Falát a Jobbik-Konzervatívok. Az ellenzéki párt által egy közel 40 állomásos, országos vándorkiállításon arra hívják fel a figyelmet, hogy miylen veszélyekkel jár az Orbán-kormány veszélyes terve, miszerint 500 ezer, azaz félmillió távol-keleti vendégmunkást akarnak Magyarországra betelepíteni.

Ezek az olcsó ázsiai migránsmunkások azért jönnek ide, hogy a kiszorítsák a magyar embereket a munkaerőpiacról, és a kormány erőltetett iparosítása során létrehozott üzemekben alacsony fizetésekért dolgozzanak

– mondta el Lukács László György frakcióvezető.

A miniszterelnök és a gazdaságfejlesztési miniszter is elmondta, hogy közel félmillió vendégmunkásra lesz szüksége a gazdaságnak – emlékeztetett a jobbikos politikus. Hozzátette: a kormánynak mindegy, hogy a hazánkba áramló munkaerő mongol, kínai, vietnámi, vagy éppen fekete-afrikai. Ez a folyamat országszerte megindult: Mikepércsen, Debrecenben, Iváncsán, Győrben, Miskolcon és a budapesti aglomerációban is sorra bukkannak fel azok a migránstelepek, ahol ezek a távol-keleti vendégmunkások laknak – hangsúlyozta.

A Jobbik célja, hogy elvigye az emberek véleményét a parlamentbe.

A Jobbik-Konzervatívok eltökélt abban, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ez a folyamat veszélyes. Ezen túl a parlamentben is küzdenek a Fidesz terve szerint. A párt saját eredményének tekinti, hogy a kormány visszakozott egy a vendégmunkások behozatalát megkönnyítő törvény bevezetésétől.

Célunk, hogy olyan eszközt adjunk az emberek kezébe, amivel felléphetnek a migránsmunkások betelepítése ellen. Ezért elindítottunk egy online népszavazást.

A népszavazás tétje az, hogy lesz-e Magyarországon olyan szigorú szabályozás, olyan törvény, amely egyértelműen tiltja a migránsmunkások behozatalát – emelte ki Lukács László György. Mindenkit arra bátorított, hogy ha nem ért egyet Orbánék tervével, akkor szavazzon ezen az online népszavazáson. Hozzátette: Magyarország értékeit meg kell védeni a migránsmunkásoktól, a magyar dolgozók béreit meg kell védeni és meg kell emelni.

Az igazság fala bemutatja, milyen problémákat okozhat Magyarországnak, ha vendégmunkások tömegeit telepítik ide.

Keresztesy Gergő, a Jobbik-Konzervatívok Hajdú-Bihar megyei elnöke elmondta:

A CATL gigaberuházása kapcsán a fideszes városvezetés a helyi embereket teljes mértékben kihagyta a döntéshozatalból. A kötelező közmeghallgatásokon kívül semmilyen tájékoztatást nem kaptak a debreceni lakosok.

Ezen alkalmakkor szinte semmit sem tudtak meg, ezért a debreceniek továbbra is sötétben tapogatóznak. Annyit lehet tudni, hogy a Debrecen mellett épülő kínai akkumulátorgyárba 9000 munkásra lesz szükség, amit a helyi munkaerőpiacról lehetetlen előteremteni – mutatott rá a jobbikos politikus. Ennek részben az az oka, hogy az alacsony fizetések miatt az ebben a régióból a tanult fiatalok részben Budapestre, részben pedig külföldre távoznak.

Ha ide többezer migránsmunkás érkezik a Fülöp-szigetekről, ahol nettó 200 ezer forintért toborozzák az embereket, az továbbra is alacsony szinten fogja tartani az itteni béreket

– mutatott rá a megyei elnök.

Ebben az esetben nem volna versenyhelyzet a munkaadók között, és ez le fogja törni a fizetéseket – tette hozzá. Szerinte mivel a kormányt nem érdekli az emberek véleménye, a Jobbik-Konzervatívok az egyetlen, amely meg tudja adni az embereknek a tiltakozás lehetőségét.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)