A Jobbik-Konzervatívok képviselői nem nyomnak gombot a fideszes "békejavaslat" pénteki szavazásán

A Jobbik-Konzervatívok képviselői nem nyomnak gombot a fideszes "békejavaslat" pénteki szavazásán

Az a leghelyesebb magatartás, hogy nem veszünk részt a szavazáson és nem nyomunk gombot

- közölte Lukács László György a Jobbik-Konzervatívok álláspontját a kormánypártok által megszövegezett "békejavaslat" holnapi megszavazásával kapcsolatban.

A konzervatív párt frakcióvezetője az Alfahír stúdiójában megismételte, hogy az Ukrajnában zajló háború békével való lezárásának van egy nagyon komoly feltétele,

az orosz megszálló csapatoknak semmi keresnivalójuk nincs ott.

Lukács László György szerint, ha ebben a kérdésben nem tud a Fidesz határozottan megnyilvánulni, ez azt jelenti, hogy a Fidesz Putyin pártján áll, Putyin békéjét akarja.

Az a béke, amit az oroszok akarnak, az a megszállók békéje

- utalt a Georgia Meloni olasz miniszterelnök minapi kijelentésére, hozzátéve: ezzel a békével Magyarország már találkozott 1956-ban, és amit mi november 4-e békéjeként ismerünk, ami az akasztófákhoz, a jeltelen sírokhoz vezet.

A politikus értetlenségét fejezte ki amiatt, mert Orbán Viktor és a Fidesz nem képes felfogni azt az európai álláspontot, ami a szabadságot és nem oroszfüggést akar Ukrajnában.

A nap végén nekik kell számot adniuk, hogy milyen okból, szimpla barátságból, vagy valami ezen túlmútató problémából kell nekik az oroszok érdekeit képviselni - fogalmazott a műsorban a frakcióvezető.

A pénteki szavazással kapcsolatban szomorúnak nevezte, hogy ilyen típusú békejavaslatot kell áterőszakolni a parlamenten. Felidézte, a Jobbik-Konzervatívok a módosítókkal az igazságos béke irányába akarta elmozdítani a javaslatot, ezek nélkül nem lehet elfogadni a szöveget.

Lukács László György szerint egy ilyen szavazással a Fidesz csak meg akarja osztani a nemzetet, viszont ha nem vesznek részt a szavazáson, de előtte elmondják az érveiket, akkor nem ülnek fel fideszes megosztásnak. A leghelyesebb magatartás, hogy nem beszünk részt a szavazáson és nem nyomunk gombot - mondta a frakcióvezető.

Az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán benyújtott kormánypárti "békejavaslat" szavazása a pénteken 11 órakor kezdődő parlamenti ülésen lesz.

Címlapkép: Lukács László György - Alfahír/Facebook