Ander Balázs: A magyar fiatalok nem kalandvágyból, hanem kényszerből hagyják el a szülőföldjüket

Ander Balázs: A magyar fiatalok nem kalandvágyból, hanem kényszerből hagyják el a szülőföldjüket

Bérfelzárkóztatás helyett olcsó, ázsiai migránsmunkásokkal helyettesíti a nyugatra távozó magyarokat a Fidesz-kormány. A Jobbik-Konzervatívok szerint mindenkinek joga van, hogy a saját szülőföldjén boldoguljon.

Ander Balázs, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője hétfőn Pécsen tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki párt országos kampányának következő állomásán.

A rendszerváltás óta tartó neoliberális vircsaft szellemében kötött stratégiai szövetséget a Fidesz a multinacionális nagytőkével, illetve a kommunista Kínával és akkumulátorgyáraival.

– utalt Orbánék keleti nyitására.

Ennek értelmében 500 ezer migránsmunkást akarnak betelepíteni hazánkba – emlékeztetett. A Jobbik-Konzervatívok kifejtette ezzel kapcsolatos fenntartásait, ellenérzéseit. Tiltakoznak minden lehetséges formában, és próbálják ráébreszteni a magyar társadalmat, amit Orbán Viktor szentségtelen terve okozhat Magyarországon.

Ander Balázs egy érdekes statisztikai adatra hívta fel a figyelmet: egy átlagos magyar munkavállaló egy évben nagyjából 1700 órát dolgozik. Ez sokkal több, mint például egy francia vagy dán munkavállaló által egy év alatt ledolgozott munkaidő – hangsúlyozta a jobbikos képviselő. A nyugatiakhoz képest akár 35 nappal is többet dolgozik egy magyar munkavállaló, viszont jóval kevesebbet keresnek ezzel. Ott kullogunk az európai bérstatisztikák végén — mutatott rá. Az elmúlt évben is Magyarországon volt az egyik legnagyobb reálbércsökkenés.

És ha a magyar munkavállalók azt mondják, hogy nem akarnak ilyen nyomorúságos rabszolgabérekért ennyit dolgozni, és a lábukkal szavaznak, és százezerszám hagyják ott az otthonukat és mennek nyugatra, akkor az Orbán-kormány válasza erre nem egy érdemi bérfelzárkóztatás, hanem többszázezer migránsmunkás betelepítése hazánkba.

Épülnek azok az akkumulátorgyárak, amelyeknek munkahelyenként akár 68 millió forintot is ad a kormány a magyar adófizetők pénzéből. 68 forintot költenek egy-egy olyan munkahelyre, ahová aztán nem magyarokat vesznek föl dolgozni, hanem ázsiai migránsmunkásokat – utalt Orbán Viktor akkumulátornagyhatalmi rémálmára Ander Balázs.

Szerinte az Orbán-terv megvalósulása veszélybe sodorja hazánk kulturális egységét. Ha bárhol menekülttábort nyitottak Magyarországon, az feszültség forrása volt az őshonos, magyar lakossággal. Nem akarunk migránsgettókat Magyarországon – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

Nem akarunk sem ilyen bevándorlást, sem letelepedési kötvényes bevándorlást hazánkban!

Hozzátette: „Azt szeretnénk, ha a mindenkori arra törekedne és azon munkálkodna, hogy az innét elüldözött magyar munkavállalókat, akik Nyugat-Európában kénytelenek megélhetést találni, azokat valahogy hazacsábítsák, és itthon találnának nekik olyan munkahelyet, ahol meg is fizetik őket. Ez lenne a 21. századi magyar megmaradás programja.” Erről szól a Jobbik-Konzervatívok „Igazság Fala” című vándorkiállítása és sajtótájékoztató sorozata is.

A Jobbik-Konzervatívok határozott véleménye az, hogy ez a fajta neoliberális gazdaságfilozófia Magyarország jelenlegi állapotát konzerválja, sőt rontja a helyzetet – hangsúlyozta Ander Balázs, majd hozzátette: Ebből sohasem lesz európai felzárkózás. Az ellenzéki párt azt szeretné, ha a magyar társadalom valóban rádöbbenne ennek a veszélyességére, és mindenhol az olyan városokban is, mint Pécs, felemelnék a polgárok a szavukat a Fidesz törekvéseivel szemben.

Nagyon sok fiatal a mai Magyarországon nem találja meg a boldogulását, nem találja meg a számítását, ezért nem kalandvágyból, hanem kényszerből hagyják el szülőföldjüket, és mennek Nyugat-Európába.

Ander Balázs szerint ezért a Fidesz-kormány hibás gazdaságpolitikája a felelős. A Jobbik-Konzervatívok hitvallása ellenben az, hogy minden magyart megillet a boldogulás a saját szülőföldjén.

Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)