Az Igazság Fala: Kecskeméten is bemutatta Orbán veszélyes tervét a Jobbik-Konzervatívok

Az Igazság Fala: Kecskeméten is bemutatta Orbán veszélyes tervét a Jobbik-Konzervatívok

Az ellenzéki párt arra is fel szeretné hívni az emberek figyelmét, hogy van tisztességes jobboldali alternatíva a Fidesz álnemzeti politizálására. Ők a Fidesz migránsmunkásai helyett a magyarok szülőföldön való boldogulását támogatnák.

A Jobbik-Konzervatívok két hete országos kampányt indított annak érdekében, hogy minél több magyar ember megtudhassa, mire készül Orbán Viktor. Az „Igazság Fala” egy olyan vándorkiállítás, ahol az ellenzéki párt bemutatja, milyen kockázattal és következményekkel jár, ha a Fidesz-kormány 500 ezer harmadik világbeli vendégmunkást telepít be hazánkba. Z. Kártpát Dániel, a kampány következő állomásán, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Veszélyes az, amit a kormány tervez! Az ázsiai migránsmunkások tömeges és megkönnyített behozatala hátrányos helyzetbe hozza a magyar munkavállalókat

– mondta el a konzervatív párt alelnöke. Hozzátette: Inkább arra kellene koncetnrálni, hogy a 200 ezer magyar álláskereső ingyenes átképzési programokban vehessen részt. Úgy tűnik, hogy róluk lélekben már lemondott a Fidesz-kormány, és az energiáit arra fordítja, hogy a munkaerőhiányt Ázsiából behozott, olcsó migránsmunkásokkal oldja meg – mutatott rá az ellenzéki politikus. Kiemelte: ezzel Orbánék gyakorlatilag idegenekre cserélik a cserbenhagyott magyarokat, sőt a vendégmunkásoknak még a lakhatását is megoldják a közpénzből fizetett munkásszálló-építési programmal.

A Jobbik-Konzervatívok ezzel szemben nem csak átképzési programokkal, hanem lakhatási támogatásokkal és bérlakásprogrammal is támogatná a magyar munkavállalókat és a magyar fiatalokat.

A magyar fiatalok, a magyar családok lakhatását támogassa a magyar kormány az adófizetők forintjaiból, ne az ázsiai migránsmunksokét!

Az ellenzéki párt a munkahelyteremtéssel kapcsolatos vissza nem térítendő állami támogatásokat is szigorúbban szabályozná. A jobbikos javaslat szerint a magyar adófizetők pénzéből csak és kizárólag azok a vállalatok részesülhetnének ilyen célzattal, akik vállalják, hogy legalább 90 százalékban Európán (EGT-n) belüli, vagyis tipikusan magyar munkavállalókat foglalkoztatnak.

„A Jobbik, mint egy konzervatív politikai közösség célja, hogy minden magyar szülőföldön való boldogulását segítse” – szögezte le Z. Kárpát Dániel, majd elmondta, hogy ez vonatkozik mind a Magyarországon élő, mind pedig a szülőföldjét már elhagyni kénytelen magyarokra, akik számára a párt programja lehetővé tenné a hazatérést.

Elképedva állunk azelőtt, hogy a Fidesz-kormány súlyos milliárdokat költ olyan gyárakra, ahol ázsiai migránsmunkások fognak dolgozni, és olyan munkásszállókra, ahol ázsiai migránsmunkások fognak lakni.

A Jobbik-Konzervatívok véget szeretne vetni ennek a magyarok számára káros gyakorlatnak, és a magyar adófizetők pénzéből a magyar emberek munkához jutását, és a magyar családok otthonteremtését szeretné támogatni. Ennek egyik kezdeti lépéseként indították az Igazság Fala kampányt, melynek célja, hogy minél többen legyenek tisztában azzal, hogy van tisztességes jobboldali alternatíva a Fidesz álnemzeti politizálására.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)