Brenner Koloman: Az elnöki kegyelem nem arra való, hogy pedofilok pártfogóit mentsék fel vele!

Brenner Koloman: Az elnöki kegyelem nem arra való, hogy pedofilok pártfogóit mentsék fel vele!

Schmitt „már nem doktor” Pálnak egy sokkal kisebb súlyú ügy miatt mennie kellett, Novák Katalin pedig egy Fidesz-közeli pedofilvédőnek adott kegyelmet – véli az ellenzéki politikus. A Jobbik-Konzervatívok a fideszes köztársasági elnök lemondását követeli.

Az újabb fideszes pedofilbotránnyal kapcsolatban szólalt fel hétfőn a parlament rendkívüli ülésének napirendje előtt Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Csak egy újabb fideszes pedofilt mentett fel Novák Katalin, ezért itt az ideje, hogy lemondjon.

Novák Katalin a Jobbik-Konzervatívok szerint méltatlanná vált magas közjogi méltóságához, és kötelessége volna lemondani, hiszen elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének, aki segédkezett az intézmény vezetője által elkövetetett pedofil bűncselekmények eltussolásában – mutatott rá Brenner Koloman.

Hangsúlyozta: az elnöki kegyelem jogintézményének célja az, hogy morálisan vagy politikailag megfontolandó esetekben a köztársasági elnök kegyelmet gyakorolhasson. Itt viszont az történt, hogy egy olyan embert, K. Endrét, mentett fel Novák Katalin, aki nagyon otthonosan mozgott a felcsúti fideszes körökben. Tehát csak egy újabb fideszes pedofilt mentett fel – szögezte le a jobbikos politikus.

Brenner Koloman szerint ez az eset is azt igazolja, hogy a Jobbik-Konzervatívok javaslatának megfelelően sokkal jobb lenne, ha a magyar polgárok közvetlenül választhatnák a köztársasági elnököt, és nem pedig a jelenleg fideszes többségű országgyűlés.

A Jobbik-Konzervatívok frakciója levelet ír Novák Katalin fideszes köztársasági elnöknek, amiben felszólítják őt, hogy mondjon le. Brenner Koloman arra kérte az Országgyűlés tagajit, hogy mindannyian írják alá ezt a levelet. Emellett arra kérte az újabb pedofilügy miatt felháborodott magyar polgárokat, hogy vigyenek leragasztott szájú plüss állatokat a Sándor-palotához, ezzel kifejezve, hogy az elnöki kegyelemben részesült K. Endre az áldozatokat el akarta hallgattatni.

Hadd emlegessem fel Schmitt „már nem doktor” Pál, aki egy sokkal kisebb súlyú eset miatt mondott le a köztársasági elnöki hivataláról. Ez az eset ennél sokkal súlyosabb, hiszen meggyalázza a köztársasági elnök kegyelmi jogkörét

– mutatott rá Brenner Koloman, aki szerint ez által Novák Katalin méltatlanná vált a köztársasági elnöki tisztségre.

A jobbikos politikus arra is emlékeztetett, hogy az elnöki kegyelmet a Völner-Schadl-ügy kapcsán lemondatott Varga Judit fideszes igazságügyi miniszter ellenjegyezte. „Ő vezeti most a Fidesz EP-választási listáját, tehát a Fidesz-szavazók jól fontolják meg, mert lehet, hogy azt a Varga Juditot juttatják ki Brüsszelbe, aki ellenjegyezte Novák Katalinnak ezt a felháborító döntését” – figyelmeztetett az ellenzéki felszólaló.

Brenner Koloman Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban is kifejtette a Fideszről alkotott álláspontját: „Sajnos nagyon közelről láttam azt, hogy milyen időhúzó taktikát vállasztott a Fidesz, és nincs benne semmi jel arra, hogy a magyar érdeket képviselné. Törökország esetében legalább egyértelmű volt, hogy mit akar Erdogan.” Abban viszont nem lát semmilyen logikát, amit a magyar kormány tesz:

Orbán Viktor és a Fidesz ebben a kérdésben Putyin bábjává vált, és gyakorlatilag orosz érdekeket szolgál ki. Mi ebben a magyar nemzeti érdek?

A jobbikos politikus szerint miközben Orbán Viktor ott ült mellette szótlanul, Vlagyimir Putyin újraélesztette a Brezsnyev-doktrínát, amelynek értelmében Magyarország is szovjet, illetve orosz befolyási övezet kellene, hogy legyen. Rámutatott: ez ellen csak a NATO tud minket megvédeni, éppen ezért a Fidesz Magyarország biztonságát veszélyezteti azzal, nem ment el a rendkívüli ülésre, hogy megszavazhassa Svédország NATO-tagságát.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)