Előkerült Lázár János: büszkén bejelentette, hogy újra működik a Keleti

Előkerült Lázár János: büszkén bejelentette, hogy újra működik a Keleti

A Keleti pályaudvarnál történt minapi vonatbaleset, és az annak nyomán fellépő óriási közlekedési káosz a kormány részéről nem talált felelősre. Ugyanis a közlekedésért is felelő miniszter két napig csak hallgatott.

Vasárnap az esti órákban a Keleti pályaudvar közelében lévő pályaszakaszon kisiklott a Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat, ami több mint egy teljes napra megbénította a főváros egyik fejpályaudvarának forgalmát. Ezzel kapcsolatban megszólalt a Fidesz-közeli, de független Vitézy Dávid is, azonban a Fidesz-kormány nem reagált.

Több mint 40 órának kellett eltelnie a balesettől, hogy az építési és közlekedési miniszter végre megszólaljon:

Az amúgy nem csekély szereplési vággyal rendelkező Lázár János szerda délre szedte össze a bátorságát.

Most sem állt a nyilvánosság elé, csak egy facebook-bejegyzésre futotta tőle.

A fideszes miniszter büszkén bejelentette, hogy ismét működik a Keleti pályaudvar. Normális országban ilyen hír nem létezhetne. Lázár azt is közölte, hogy még tartanak a „teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok”. Talán korábban kellett volna megvizsgálni és megjavítani vagy cserélni azokat a váltókat, akkor eleve nem történt volna baleset.

Lázár János igyekezett pozitívan kommunikálni, a maguk javára fordítani a dolgot. Hálálkodva mond köszönetet „annak a több mint száz vasutas kollégának” (Kinek a kollégája, az övé? – a szerk.), aki „feszített tempóban dolgoztak a helyzet megoldásán” (magyarán extra nehézségekkel szembesült a vezetők felelőtlensége miatt – a szerk.). Az utasok türelmét is megköszönte, de ez már teljesen szokványos a MÁV esetében.

Miután megköszönte azon médiatermékek munkáját, „akik gyors és korrekt tájékoztatást adtak” a balesetről (magyarán a Fidesz-propagandának – a szerk.), Lázár János kikelt azon sajtóorgánumok ellen, akik szerinte „a pánikkeltést és uszítást választották”.

A közlekedési miniszter Vitézy Dávidot sem kímélte: szerinte az folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Vitézy korábban a Fidesz embere volt.

Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen

– vélekedett Lázár János.

A fideszes miniszter azt állítja, hogy nem az általa elkaszált fejlesztések elmaradása miatt következett be a baleset, ahogy azt Vitézy Dávid állítja. Szerinte ezek „az elmúlt 30 év mulasztásai miatt” nem valósultak meg. Azt már elfelejti hozzátenni, hogy Magyarországon több mint 14 éve Orbán Viktor és a Fidesz uralkodik.

„Nagy szavak és látványtervek helyett előbb sok kis tett kell. A hergelés és hőbörgés ezen nem segít!” – igyekezett lenyugtatni a vasút rettenetes állapota miatt elégedetlenkedőket Lázár János.

(Címlapkép: Lázár János építési és közlekedési miniszter érkezik a MÁV Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának alakuló ülésére a MÁV budapesti székházban 2023. május 15-én. MTI/Máthé Zoltán)