Gulyás: "Nekem is rosszak a tapasztalataim a hazai kórházakban"

Gulyás: "Nekem is rosszak a tapasztalataim a hazai kórházakban"

A kancelláriaminiszter nem elégedett a hazai kórházakban tapasztalható bizonyos feltételekkel. Gulyás szerint rendben van, hogy a balatoni beruházásokról már nem túl sok hivatalos adat tudható meg. Közölte, az állam által Tiborcz István cégétől vásárolt irodaházak nagyon jó üzletet jelentenek.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva elmondta, valóban alapvető elvárás, hogy a klimatizálás mellett a hazai kórházakban a mosdókban is normális állapotok legyenek. Például legyen folyékony szappan.

"Nekem is rosszak a tapasztalataim a hazai kórházakban"

- tette hozzá elismerően Gulyás, aki azért el is mismásolta az egészségügyet érintő problémakört a tájékoztató egy pontján.

A balatoni beruházásokról szólva a kancelláriaminiszter azt mondta, hogy nem céljuk a jövőben eltitkolni a beruházásokra vonatkozó adatokat, bár az új szabályozások szerint a Balaton-parti beruházásokról a jövőben körülbelül annyi tudható majd meg, hogy betartják-e a magassági korlátokra vagy a beépíthetőségre vonatkozó szabályokat.

Ezen kívül, hogy pontosan milyen beruházás is zajlik az adott balatoni településen, az a jövőben már nem lesz tudható - derült ki az elhangzottakból.

Szakértők szerint legalább 40 százalékkal túlárazott három irodaházat vásárolt a Tiborcz Istvánhoz köthető cégektől a magyar állam.

A fideszes miniszter szerint ezeket 1 millió 750 ezer forint átlag négyzetméteráron vásárolták meg, amely véleménye szerint jó üzlet, ugyanis, ahogy mondta, vásárolni jobban megéri, mint bérelni.

Azt azonban nem tudta megindokolni, hogy miért próbálták titkolni a miniszterelnök vejével megkötött mintegy 600 milliárd forintos üzletet.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy a Paks városától elvont hétmilliárd forint ügyében Lázár János miniszter tárgyal majd az Orbán-kormány nevében az ottani önkormányzattal. Arra nem volt hajlandó válaszolni, hogy a kormányból ki tett javaslatot a paksi atomerőműből származó adóbevételek elvonására, ami egyébként Paks városi költségvetésének egyharmadát jelenti.

Hozzáfűzte, a döntést támogatta a jelenleg még hivatalban lévő polgármester. Gulyás azt nem tette hozzá, hogy a jelenleg még hivatalban lévő polgármester egyébiránt fideszes.

(Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. augusztus 22-én. MTI/Soós Lajos)