Múlt-hét pár percben: Szórakoztató gyorstalpaló az elmúlt hét fontosabb híreiből

Múlt-hét pár percben: Szórakoztató gyorstalpaló az elmúlt hét fontosabb híreiből

Munka, család, egyéb karanténos elfoglaltsága miatt, esetleg az idegrendszerének védelme érdekében nem követte az elmúlt hét nap közéleti történéseit? Semmi gond! Ha úgy érzi illene felvérteznie magát a hét legfontosabb eseményeivel, akkor van egy jó hírünk, önnek nem kell megannyi portált végigbújnia, ugyanis a hetet összefoglaló cikkünkben kigyűjtöttünk önnek mindent, amiről érdemes volt hallani az elmúlt 168 órában.

(2021. március 1-7.)

A járványtagadók hazai pápájának tüntetésén nem finomkodtak a rendőrök

(Dr.?) Gődény György szervezésében, február 28-án zajlott le a Hősök terén a maszk- és oltásellenes tüntetés. Bár azt nem tudjuk megmondani, hogy a demonstráció az ellen irányult-e, hogy a vakcinák első adagjával a kormány mikrochipet, míg a második adaggal, az ezt működtető akkumulátort adják be az embereknek, mindenesetre a rendőrség 142 esetben tett szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A részletekről itt olvashat.

Ideje helyet csinálni a virtuális pénztárcánkban az oltási igazolványnak

Ugyanis az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, más néven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát, amely a jövőben fontosabb szerephez juthat, mint a személyi igazolvány. Legalább nem kell majd attól félni, hogy elhagyjuk, itt mindent megtudhat a bejelentésről.

Aki kíváncsi, az a NER-luxusgép utasait biztosan nem láthatja, helyette autós üldözésbe keveredhet

Munkatársunk abban a tévhitben élt, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre látogatva, hajnalok hajnalán, majd lencsevégre kaphatja, hogy ezúttal kik voltak azok a "bátrak", akik a saját életüket kockáztatva csak azért, hogy az átlag polgároknak ne kelljen egy világjárvány közepén, a NER luxusrepülőjét használva tengerparton jártak. Fotó sajnos nem született, helyette kollégánk munkáját ellehetetlenítették, majd autóval vették üldözőbe. Az akciódús éjszakának részleteiről itt kaphat tájékoztatást.

Talpraesett, precíz, kihívásokra vágyó új kollégákat keresünk kórházakba! Feltételek: Doktor House sorozat ismerete, magabiztos kézügyesség!

A harmadik hullám kellős közepén az egészségügyben dolgozók öt százaléka nem írta alá az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését, vagyis nagyjából 5500-an. Hogy pontosan miért nem fog tudni a jövőben orvoshoz menni? Itt elolvashatja.

Fidesz a Néppárt ellen: Az igazság hajnala

Nagy érvágás érte az Európai Néppártot a hét első felében: a Fidesz kilépett az EPP-ből. Orbán csalódott, hogy ők csak adminisztratív feladatokkal bíbelődnek, így a képviselőik korlátozása megfosztja a magyar választókat a demokratikus jogaiktól. Orbán cselekedni szeret, egy "hős" nem ülhet a babérjain. A hivatalos indoklásról, hogy kvázi Batman miért lépett ki az Igazság Ligájából ide klikkelve tájékozódhat.

Nagy fordulatnak szánták, de már senkit sem lep meg: Korlátozás, korlátozás, korlátozás

Gulyás Gergely kapta a hálátlan feladatot, hogy bejelentse: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, március 8-tól március 22-ig, két hétre bezárják az üzleteket, ez alól kivételt képeznek az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak és a benzinkutak. A hétfőtől életbe lépő szigorítások szeleburdi közzétételét itt éri el.

A koronavírus sem mer packázni a nőnapi virágárusokkal

Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában nyugtatta meg a virágárusokat: "ami az élethez kell, annak kell mennie", kerti munkákhoz szükséges boltok is nyitva tarthatnak, a virágosoknak kedden kell bezárniuk a nőnapra való tekintettel.

Kedves budapesti betegünk! Örömmel tudatjuk önnel, hogy hétvégén beoltathatja magát Debrecenben, kérjük ne késsen!

György István államtitkár elismerte az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy elmarad a hétvégi tömeges oltás. Mint ismeretes, a kormányzati tájékoztató portál először arról írt, hogy "több mint hetvenezer hatvan év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben értesítettek, más időpontban lesz beoltva.". Részletek.

Családfakutatás: katonaőseink emlékezete

Ahogy a világháló kínálta számos lehetőség, köztük az anyakönyvek kézi, vagy virtuális lapozgatása, úgy a magyar hadtörténet és a katonáskodás vizsgálata is számos izgalmas adalékot tartogathat a családfakutatást – akár csak kedvtelésből – végzők számára. Legfőképp a katonaállítási lajstromok névvel fémjelzett páratlan forrásanyag alapvető tudnivalóit fogjuk körüljárni a következőkben, hiánypótló érdekességekkel illusztrálva.

A családbarát kormány, aki megfeledkezett a dolgozó, gyerekes szülőkről

Mivel maguktól nem jutott eszükbe, hogy az óvodások és általános iskolások számára nem biztonságos az otthoni egyedüllét, a szüleik pedig nem fognak tudni egy hónapon át otthon maradni velük, így végül az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. A cikk itt olvasható.

Továbbra is tanácstalan a Médiatanács a Klubrádió ügyében

Akárcsak a múlt héten, e heti ülésén sem tűzte napirendjére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázat ügyét. Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, nehéz nem felfedezni a rosszindulatot a grémium részéről, hogy tovább váratja a rádió több százezres közönségét a döntéssel. A pontos információk itt találhatóak.