Jobbik-Konzervatívok: Míg a magyarok küszködnek, a migránsmunkásoknak luxus jár!

Jobbik-Konzervatívok: Míg a magyarok küszködnek, a migránsmunkásoknak luxus jár!

A Fidesz-kormány magyar adófizetői pénzekből épít munkásszállókat az Ázsiából és Afrikából betelepített vendégmunkásoknak. Az ellenzéki párt szerint ez elfogadhatatlan, a magyarokat nem lehet idegenekre cserélni.

A Jobbik-Konzervatíívok pénteken már többedszerre tartott sajtótájékoztatót Kecskeméten. Ennek oka, hogy a városban egy „luxus-migránsmunkáslakótelepet” építettek közpénzből Fidesz-közeli oligarchák cégei az Ázsiából betelepített vendégmunkásoknak – állítja az ellenzéki párt.

Ezek a migránsmunkások nem csak, hogy elveszik a magyar emberek munkáját, de a lakhatásukat is megoldják a mi befizetett adónkból

– jelentette ki Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Egy másik aggasztó példát is említett: Szombathelyre Fekete-Afrikából, Kenyából hoztak be vendégmunkásokat. Nem véletlenül járnak a fideszesek Afrikába tárgyalni, hiszen ott a világon a legolcsóbb a munkaerő – mutatott rá a konzervatív politikus.

A fideszes választóknak is fel kell tenni maguknak a kérdést, hogy erre szavaztak-e? Akarunk-e afrikai migránsmunkásokat magunknak az ázsiaiak mellé?

Orbán Viktor korábbi kijelentéseiből tudni lehet, hogy 500 ezer, azaz félmillió harmadik világbeli vendégmunkást akar hazánba telepíteni. Egy immár mindössze 9,6 milliós ország nem bír el egy ekkora idegen tömeget. A magyar állam adófizetői pénzekből finanszírozza a behozatalukat és a lakhatásukat – emelte ki Bencze János.

Lejer Zoltánt nem nyugtatták meg Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott szavai, miszerint csak betöltetlen munkahelyekre hívnak be vendégmunkásokat. A kecskeméti önkormányzati képviselő rámutatott, hogy 2023 június és szeptember között 22 ember vált munkanélkülivé.

A Fidesz próbálja elhitetni a szavazótáborával, hogy az ő általuk behozott migránsok jó migránsok, jó migránsmunkások, de amit a miniszter mondott, az egyszerűen nem igaz.

A politikus visszautalt a Jobbik 2017-es béruniós aláírásgyűjtésére, amikor azt hangsúlyozták, hogy amennyiben nem emelik meg a béreket, akkor a jól képzett magyar munkaerő el fogja hagyni az országot, mert nyugaton rendesen megfizetik.

A Jobbik-Kozervatívok álláspontja az, hogy a Fidesz-kormány megoldása elfogadhatatlan, nem lehet a magyarokat ázsiai migránsmunkásokkal helyettesíteni. Szerintük EU-s szintre kell emelni a béreket, és vissza kell hívni a külföldre távozott magyarokat.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)