A Jobbik szerint a Fidesz-kormány alatt csökkent legtöbbet az anyaországi magyarság lélekszáma

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány alatt csökkent legtöbbet az anyaországi magyarság lélekszáma

Halottak napja kapcsán érdemes elgondolkozni, hogy a népszámlálások 1870-es kezdete óta soha nem csökkent a népesség olyan mértékben, mint 2011 és 2022 között, amikor 3,5 százalékkal lettünk kevesebben. Magyarország népessége 10 millióról 9,6 millióra esett.

A Fidesz-kormány uralkodásába eső 10 évben 40 ezer fővel, azaz egy kisebb városnyival fogyott a magyar minden évben. Ez több mint száz éves távlatban példanélküli népességfogyás – számol be a Jobbik-Konzevatívok sajtóközleménye.

A termékenységi ráta szintén csökken, messze a stabil reprodukciós szint (2,1) alá került, jelenleg 1,5 körül van. A magyar halálozási ráta továbbra is jóval az EU-átlag (11,8) fölötti, jelenleg 15,6 – támaszották alá adatokkal a szomorú híreket.

Soha nem haltak meg annyian békeidőben, mint 2021-ben. A „sikeres járványkezelés” évében 155 ezer magyar halt meg, amióta vezetik a statisztikákat, soha nem volt ennyi elhunyt egy év alatt.

A Jobbik szerint ez nemzetközi összehasonlításban is több, mint kudarcos. Csak 2021-ben 63 ezerrel többen haltak meg, mint ahányan születtek. Ugyancsak amióta vezetik a statisztikákat, soha nem volt ekkora a természetes fogyás, vagyis a halálozások és születések közötti különbség. Magyarország lakossága ma már kevesebb mint 9,6 millió, ebből az aktív korúak, azaz a 15-65 évesek, száma csupán 6 millió. A foglalkoztatottak száma pedig körülbelül 4,5-4,6 millióra tehető.

Tehát bőven lenne tartalék pótolni a munkaerőt, ha a fiatalok nem mennének tömegesen külföldre, vagy ad absurdum visszajönnének, akik elmentek.

Hozzátették: a KSH saját adatai szerint is az elmúlt években évente mintegy 25-45 ezer közötti magyar vándorolt külföldre, és számuk ismét jelentősen növekszik. Jelenleg mintegy félmillió magyar él, dolgozik külföldön főleg az EU-ban, illetve Nagy-Britanniában. Ausztriában is a magyarok teszik ki a legnépesebb külföldi munkavállalói csoportot.

„Nem véletlen, hogy az Orbán-terv éppen félmillió ázsiai migránsmunkás betelepítését tervezi Európán kívülről.”

Ma már egyre több hazai szakember osztja a Jobbik-Konzervatívok sokéves narratíváját, miszerint Magyarországon nem is annyira munkaerő, mint inkább munkabérhiány tapasztalható. Az ellenzéki párt úgy véli, hogyha legalább fokozatosan, látható módon közelítenének a hazai bérek az európai átlaghoz, akkor nem tapasztalnánk ilyen mértékű munkaerőhiányt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a tragikus hazai demográfiai helyzet a magyarokat szándékosan kizsákmányoló, lakosságcserében érdekelt Fidesz-kormány számára csak a propaganda, a politikai lózungok szintjén fontos.

A konzervatívok elkötelezettek abban, hogy ne engedjünk hazánkba félmillió ázsiai, köztük muszlim migránsmunkást. Szerintük ezt csak az akadályozhatja meg, ha a kormány is belátja, hogy ázsiai migránsmunkások helyett a magyaroknak adott normális bérekkel lehet orvosolni a munkaerőhiányt.

(Címlapkép: Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén. Hunor Pál császármetszéssel jött világra éjfél után 1 perccel, 54 centiméterrel és 3350 grammal. MTI/Mónus Márton)