Lukács: Magyarország csapdája az alacsony bérekre építeni a gazdaságpolitikát – átnevezték a gazdaságfejlesztési tárcát

Lukács: Magyarország csapdája az alacsony bérekre építeni a gazdaságpolitikát – átnevezték a gazdaságfejlesztési tárcát

A Jobbik frakciója elutasítja a migráció minden formáját, így a vendégmunkások behozatalát is, ehelyett normális magyar béreket sürgetnek. Ennek adtak hangsúlyt akciójukkal.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője képviselőtársával, Bencze Jánossal átmatricázta a Nagy Márton nevével fémjelzett Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejárati tábláját, és azzal az új névvel ruházták fel a tárcát, hogy "Fidesz - Migránsmunkás Toborzó Minisztérium".

Azért kellett átragasztani egy, a valóságot tükröző matricával a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a hozzá tartozó foglalkoztatásért felelős államtitkárság tábláját, mert valójában ez a minisztérium szervezi azt a migránsmunkás-behozatalt és teszi lehetővé azt az olcsó ázsiai migránsmunkás-áradatot, amelynek az az eredménye, hogy a magyarok munkáját elveszik

- jelentette ki Lukács keddi sajtótájékoztatóján az akció indoklásaként.

Ezzel együtt a Jobbik frakciója és elnöksége tagjai molinót feszítettek ki azzal a felirattal: "Migránsmunkások helyett normális béreket!"

Lukács elmondta, ez a minisztérium nézi tétlenül azt, amiről nemrég a KSH beszámolt, miszerint hazánkban nőtt az állástalanok, munkanélküliek száma 22 ezerrel, miközben tízezrével jöttek az ázsiai vendégmunkások.

A két tény mellett világos: azért jönnek, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját!

- tette hozzá az ellenzéki képviselő.

A jobbikos politikus szerint a külföldről érkezők alacsonyan tartják a hazai béreket, valamint veszélyeztetik a magyar kultúrát. Ezt szerinte most már szinte mindenki tapasztalhatja országszerte, hiszen Szombathelyen kenyai vendégmunkások telepednek le, Mikepércsre a szennyező akkumulátorgyárhoz kínaiak érkeznek. Budapest környékén az elektronikai összeszerelő üzembe pedig olyan külföldieket hoztak, akiket magyar dolgozók helyett állítanak munkába. Egyre több migránsmunkással találkozhatunk ételfutárként, vagy épp buszsofőrként is - emelte ki Lukács. Arról is beszélt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége kamionsofőröket is toborzott Indiából.

Lapunk nemrég számolt be arról, hogy például Sopronban már thai ápolónők dolgoznak az idősek otthonában; és Szombathely egyik üzemébe pedig kenyai vendégmunkások újabb csoportja érkezett.

Emellett fülöp-szigeteki vendégmunkások költöztek egy félkész családi házba Győrben.

Lukács úgy látja, ami a magyaroknak kárt okoz, az a kormánypártoknak hasznot hoz. Ezt pedig szerinte a minisztérium ölbe tett kézzel nézi.

A magyar dolgozók védelméről viszont a Jobbik-Konzervatívok gondoskodik, az elmúlt időszakban több olyan akciónk is volt, például a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal előtt, ahol arra hívtuk fel a figyelmet, hogy ezt a folyamatot meg kell állítani

- fogalmazott Lukács László, arra is kitérve, hogy jelen voltak az utcákon, köztereken.

A Jobbik parlamenti képviselője emlékeztetett, pártja önkormányzati képviselői voltak azok, akik Gyöngyösön és Vácon is elérték, hogy ne lehessen helyben migránstelepeket, vendégmunkásszállót létrehozni.

"Az nem vezet sehova, az Magyarország csapdája, ha az alacsony bérekre építjük a gazdaságpolitikát"

- jelezte a jobbikos honatya, aki szerint valójában tisztességes bérekre van szükség.

Ez lennek az elsődleges feladatuk azoknak a minisztériumoknak, melyeknek a magyarok munkához jutását kellene segíteniük, nem pedig a vendégmunkásimport szervezése, ezért is érdemelték meg a felragasztott matricát az Orbán-kormány tárcája - mondta zárásként Lukács László György.

(Címlapkép, fotók: Lukács László György a Jobbik-frakcióval átmatricázza a Gazdaságfejlesztési minisztériumot - Béli Balázs/Alfahír)