Magyar Péternek nincs hova hátrálnia, ezért hozza nyilvánosságra a „maffiakormányról” szóló hangfelvételt

Magyar Péternek nincs hova hátrálnia, ezért hozza nyilvánosságra a „maffiakormányról” szóló hangfelvételt

A múlt heti meghallgatásra azért nem vitte magával, mert attól tartott, hogy az ügyészség lefoglalja. A felvételen felesége konkrétan kimondja Rogán Antal nevét a Völner-Schadl-üggyel összefüggésben. Magyar Péter szerint a dolognak mindenképp lesz politikai következménye.

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyminiszter volt férje hétfőn a Gulyáságyú Média stúdiójában adott interjút. A Gulyás Balázzsal folytatott beszélgetés apropóját az adta, hogy a politikusként nemrég debütált Magyar egy bizonyító erejű hangfelvételt ígért keddre. Azt mondta, egy olyan volt feleségével készült beszélgetést rögzített, amelyből kiderül, hogy Rogán Antal is érintett a Völner-Schadl-ügyben.

Magyar Péter maga készítette a hangfelvételt 2023 januárjában, egy esti beszélgetés alatt, amikor akkori felesége elmagyarázta neki, hogy miért nem tud lemondani miniszteri címéről.

„Ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni”

– mondta Varga Judit a férjének.

Magyar Péter akkor családja biztonsága érdekében döntött úgy, hogy hangfelvételt készít. Akkor már nem voltak illúziói arról, hogy hogyan működik a hatalom, hogy milyen eszközökkel él, ezért döntött úgyhogy védelemnek jó lesz a hangfelvétel.

Sokan kérdezték tőlem, hogy van-e atombombám. … Nem gondolom, hogy van atombomba ez ellen a kormány ellen. … Most már úgy érzem, hogy egy ország figyel erre a történetre, úgyhogy a hatása is más.

Hangsúlyozta: azelőtt soha nem rögzített semmilyen beszélgetést, ez nem jellemző rá, és ezt a hangfelvételt sem szerette volna nyilvánosságra hozni, de most már nincs hová hátrálnia. „Egy ország várja tőlem, hogy ezt nyilvánosságra hozzam, és a lelkiismeretem szerint sem tehetek mást.” A múlt heti ügyészségi meghallgatásra azért nem vitte magával a bizonyítékot, mert tartott tőle, hogy az ügyészség lefoglalja azt.

Megkérte volt feleségét, Varga Juditot is, hogy tartson vele az ügyészségre és tegyen tanúvallomást, de a Fidesz-kormány volt igazságügyi minisztere ettől elzárkózott.

Többek között azért döntött a hangfelvétel nyilvánosságra hozatala mellett, amit a Rogán-féle propagandamédia tett vele, családjával és barátaival szemben.

Lemennek a legaljára. … Egészen példátlan az, amit művelnek, közpénzszázmilliókat költenek a lejáratásomra.

Példának hozta, hogy egy héten belül 92 darab cikk jelent meg a Mandineren, ami róla tett hazug, aljas állításokat. Szerinte ugyanezt teszi az Origo, a TV2, a Hír TV, a pártállami köztévé híradóinak 40 százaléka foglalkozik Magyar Péter lejáratásával. „Minden vagyok én a nőverőtől kezdve, a szexragadozón át, a pszichopatáig minden” – mutatott rá a lejáratókampány aljasságára Magyar Péter.

Innen nekem már nincs hova hátrálnom. Lehet, hogy ha ezt nem tették volna, ha az ügyészség nem tett volna, akkor ez a hangfelvétel holnap nem kerülne nyilvánosságra.

Kifejtette: A hangfelvételen felesége a „Völner-Schadl és társai” ügyről beszél. Szerinte az ügy politikai következményei akkor is meglesznek, ha az ügyészség időhúzásra játszik, hogy a jogi következményeket elodázza.

Magyar Péter szerint a Fidesz-kormány jól teszi, ha tanul Gyurcsány Ferenc példájából, és vele ellentétben felvállalja a bűneit és lemond a hatalomról.

„Nem vagyok magamra büszke, hogy egy ilyen felvételt rögzítenem kellett, arra meg pláne nem, hogy nyilvánosságra kell hoznom, de néha a szükség törvényt bont” – mondta Magyar Péter, aki reméli, hogy ez majd sokaknak felnyitja a szemét.

(Címlapkép: Gulyáságyú Média/YouTube)