Vendégmunkáskérdés: Nyíregyházára is elvitte az Igazság Falát a Jobbik

Vendégmunkáskérdés: Nyíregyházára is elvitte az Igazság Falát a Jobbik

A konzervatív, ellenzéki párt szerint nem járható a kormány által választott út, miszerint a magyar munkavállalókat olcsó, ázsiai migránsmunkásokra cserélik, akik letörik a magyarok béreit, hosszú távon pedig megbontják Magyarország kulturális egységét.

A Jobbik-Konzervatívok néhány héttel ezelőtt figyelemfelhívó akciót indította, aminek üzenetét szeretnének minél több emberhez eljuttatni. Szerintük világosan látszik, hogy az Orbán-kormánynak van egy határozott gazdasági terve, és megvan mögötte a politikai akarat. A gond csak az, hogy az Orbán-terv egy veszélyes terv, ugyanis nem szól másról, minthogy állami segítséggel 500 ezer harmadik világbeli vendégmunkást telepítsenek hazánkba – hangsúlyozza az ellenzéki párt. Hozzáteszik: ezek az „ázsiai migránsmunkások” jellemzően a szintén kormányzati segítséggel, sokszor súlyos közpénzmilliárdokkal megtámogatott távol-keleti multicégek környezetszennyező és balesetveszélyes akkumulátorgyáraiban vagy más üzemeiben fognak dolgozni.

Az elkövetkezendő napokban a nyíregyházi embereknek is megmutatjuk, hogy a kormány félmilliós nagyságrendben hozna ide vendégmunkásokat.

Hozzátették: a plakáton azt is bemutatják, hogy a Jobbik-Konzervatívok milyen lépéseket tett a vendégmunkások iparszerű behozatala ellen. Azon kívül, hogy sikerült elérni, hogy a kormány időlegesen visszavonja a vendégmunkások behozatalát megkönnyítő törvényét (a Fidesz azóta újból benyújtotta ezt - a szerk.), a Jobbik segítségével Vácon és Gyöngyösön olyan rendeletet hozott az önkormányzat, amely [megtiltja nagy számú vendégmunkás befogadására alkalmas munkásszálló vagy telep építését.

A Jobbik-Konzervatívok online népszavazással akadályozná meg, hogy a Fidesz törvénnyel támogassa a vendégmunkások tömeges behozatalát:

Meg kell mutatnunk a kormánynak, hogy eddig és netovább! A Jobbik-Konzervatívok a törvényes rend mellett áll és minden eszközzel fellép a magyar polgárok érdekében.

A párt által szervezett vándorkiállítás Deberecenből érkezett Nyíregyházára, és pár nap múlva megy tovább az ország egy másik pontjára, hogy minél több embert tájékoztathassanak.

Gyüre Csaba, a Jobbik-Konzervatívok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke elmondta:

„Azt látjuk, hogy a kormány csak igérgetett, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljesen elhanyagolta. Továbbra is a mi megyénben a legalacsonyabbak a munkabérek.”

A jobbikos politikus rámutatott: még Hajdú-Bihar megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is magasabbak az átlagbérek, Budapesten pedig jóval többet keresnek az emberek. Hozzátette: Szabolcsban 8,4 százalékos a munkanélküliségi ráta, ami az országban a legnagyobb.

„A migránsmunkások betelepítését meg kell akadályozni, mert ez veszélyes terv!”

Gyüre Csaba rámutatott, hogy a többtízezer szabolcsi munkanélküli foglalkoztatása helyett a kormány ázsiai migránsmunkásokat akar oda hozni, akik még olcsóbban dolgoznak, így letörik a már amúgy is siralmasan alacsony béreket.

Több tízezer olyan ember van ebben a megyében, aki nunkát keres, de nem talál. Helyettük viszont idegeneket hoznak ide.

A konzervatív ellenzéki párt megyei elnöke rámutatott: a vendégmunkások tömeges megjelenése nem csak a munkalehetőségeket szűkíti tovább, hanem a béreket is csökkenti. Szerinte ez hosszú távon ahhoz vezet, hogy az országos szinten legalacsonyabbnak számító nyugdíjak is tovább csökkennek.

Ez még tovább hajtja a megyénket amúgy is sújtó elvándorlást, mivel aki teheti, az a jobb életreményében a fővárosba, Nyugat-Magyarországra vagy külföldre költözik

– vetítette elő a szomorú jövőképet Gyüre Csaba.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)