A Habony–Szalay-Bobrovniczky-érdekkör miatt kell kiköltöznie a hajléktalankórháznak a Szabolcs utcából

A Habony–Szalay-Bobrovniczky-érdekkör miatt kell kiköltöznie a hajléktalankórháznak a Szabolcs utcából

Mint arról lapunk is beszámolt, a Szabolcs utcai hajléktalankórházból a járvány csúcsán csinál irodát a kormányzat. Az épületbe az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) költözik, az elhagyja a belvárosi, Zrínyi utcai épületet, melyet eddig ingyen használhatott.

Ez a bizonyos Zrínyi utca 3. alatti ingatlan kalandos életű. A Four Seasons mögötti épületet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2017 elején adta el egy máltai offshore cégnek, melyről először csak annyit tudtunk, hogy a cégben egy játékboltos stróman az egyetlen látható személy. (Vicces de az árverésen a másik induló cég ugyancsak strómant, egy iskola gazdasági ügyintézőjét hozta be a képbe.) Végül a Heti Válasz derítette ki,

a vevő EastCastle Investment Kft. mögött Habony Árpád letelepedési kötvényekben utazó haverjai

állnak.

Ismét megloptak minket a Gucci-gengszterek: ezúttal izraeli haverok szakíthattak

A Budapest belvárosában, a Zrínyi utca 3. szám alatt található irodaház a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) árverésén cserélt gazdát, fölöttébb rendhagyó körülmények között.A Gresham-palota mögött található ingatlan kifejezetten kedvező áron, 3,87 milliárdért szerezte meg a szerencsés nyertes, aki a Heti Válasz szerint egy strómangyanús játékbolt-tulajdonos: Rózsa Judit.

Azóta azonban történt egy s más. Az EastCastle Investment Kft. tulajdonosa ugyanis 2020 közepe óta már nem a grúz-izraeli csapat, hanem fideszes magyar barátaik. Az üzletrészeket 26 százalékban az ECEquity Befektetési Vagyonkezelő Zrt., valamint 74 százalékban a Zrínyi Capital Kft. birtokolja.

Előbbi ügyvezetője és

egyszemélyes tulajdonosa Halkó Gabriella,

akit a Heti Válasz Habony Árpád „gazdasági énjének” nevezett. Az asszony a Fidesz-közeli TV2 műsorait gyártó IKO Holding felügyelő bizottságától a köztévének a Ridikül magazint gyártó cég és az egyiptomi vasúttendert a magyar Ganzot elütve az oroszoknak átjátszó Transmasholding Hungary Kft. vezetésén át az ugyancsak Fidesz-közeli Las Vegas Casino Zrt. igazgatóságáig számos cégben megtalálható.

A 76 százalékban tulajdonos Zrínyi Capitalnak a tulajdonosa a TripleHill Magántőkealap, mely ugyancsak a Fideszhez kötődik. A magántőkealap tulajdonosi szerkezete nem ismert, de sokatmondó, hogy azt a TripleHill Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. képviseli,

ennek egyedüli részvényese pedig nem más, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A volt londoni nagykövetet, a kormányszóvivő asszony férjét, a Századvég korábbi vezetőjét nem kell bemutatnunk a közélet iránt érdeklődőknek. Ő is benyomult az egyiptomi vasúti gigaprojektbe, V4NA néven közös „hírügynökséget” alapított Habony Árpáddal, de nevét a Heves megyei adófizetőknek milliárdos veszteséget okozó Primatum Fund Management luxemburgi offshore cégben is megtaláltuk.

(Cikkünk elkészítéséhez az Opten céginformációs adatait, valamint cégbírósági iratokat használtunk.)