Orbán szép csöndben megszavazta a tizenegyedik szankciós csomagot

Orbán szép csöndben megszavazta a tizenegyedik szankciós csomagot

Szijjártó még pár hete azt mondta, nem szavazzák meg az új szankciókat, ha az ukránok nem veszik le az OTP-t az oroszok háborúját támogató szervezetek listájáról. Aztán mégis megszavazták. Mi lesz így a magyar-orosz barátsággal?

Orbán még 2011-ben mondta, hogy "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok". Most is az járt jól, aki megfogadta a miniszterelnök akkori tanácsát, mert hiába beszél itthon az EU-s szankciók ellen, miközben szépen sorban megszavazta az összeset. A propagandájuk szerint "a magyarok 97%-a nemet mondott a szankciókra" – ők viszont igent!

Az EU-s nagykövetek megegyeztek az Oroszország elleni 11. szankciós csomagról

írta a soros elnökséget ellátó Svédország.

A csomag célja hogy megakadályozza a korábban tiltólistára került termékek Oroszországba történő exporttilalmának kijátszását – tették hozzá.

Blöff volt Orbánék fenyegetőzése, elmaradt a vétó!

Ukrajna az orosz háború szponzorának, a terrorizmus támogatójának nyilvánította az OTP-t, így Szijjártó Péter fideszes külügyminiszter vétóval fenyegette meg az EU-t a soron következő szankciós csomaggal kapcsolatban. Ez május közepén volt, de egy hónap alatt is nagyot fordult a Fidesz-kormány álláspontja. A vétó elmaradt, és szépen csöndben megszavazták a tizenegyedik szankciós csomagot.

Orbán is blöffölt:

A magyar kormány nem fog támogatni olyan szankciós intézkedést, amely növelné az inflációt.

Ezt még egy januári rádióbeszédében mondta. A magyarországi infláció azóta nem sokkal lett kevesebb, de a miniszterelnök véleménye megváltozott. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy most csont nélkül átengedték az új szankciós csomagot.

Most aztán majd lehet szankciókat kiabálni, ha nem sikerül kihozni az országot abból a gazdasági válságból, amibe ők kormányozták bele.

(Címlapkép: kormánypropaganda)