Jogszabályt sértett: Koncz Zsófiát eltiltották, hogy gyerekeket használjon fel kampánycélokra

Jogszabályt sértett: Koncz Zsófiát eltiltották, hogy gyerekeket használjon fel kampánycélokra

Ahogy korábban írtuk: az időközi országgyűlési választáson induló Koncz Zsófia gyerekekkel is népszerűsítette önmagát és pártját egy szerencsi játszótéren. 

A Blikk információi szerint a helyi választási bizottság elmarasztalta Koncz Zsófiát attól, hogy gyerekekkel kampányoljon. A fideszes jelölt saját közösségi oldalára is feltette a képeket, amely után a független Tóth Ádám a helyi választási bizottsághoz fordult.

A választási bizottság megállapította, hogy Koncz Zsófia jogsértést követett el, amelyért a Fidesz jelöltjét elmarasztalták, de bírságot nem szabott ki. Koncznak a képeket el kell távolítania az oldaláról, vagy fellebbezhet a döntés ellen.

Nem a gyermek van a kampányért, hanem a kampány van a gyermekért

Miután a Kúria múlthét pénteken helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát, miszerint Bíró László, az ellenzék által támogatott jelölt nem indulhat el a Jobbik logója alatt, a kampányok felgyorsultak. Az ellenzéki pártok jelezték, hogy továbbra is kiállnak Bíró mellett, aki azóta az aláírásgyűjtést is megkezdte.

Mint ismert, időközi országgyűlési választás lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, mert július elején motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő. A Fidesz úgy döntött, hogy az elhunyt képviselő lányát Koncz Zsófiát indítja, aki korábban a Fidelitasz országos alelnöke volt, és akkor szerzett magának országos hírnevet, amikor Böröcz Lászlóval, a Fidelitasz akkori elnökével 2015-ben egy provokátorfigyelőt találtak ki, ahol listázták volna az általuk provokátornak gondolt személyeket az állami rendezvényeken, közzétéve a nevüket és fényképüket.

A besúgóhálózatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság viszont elkaszálta, jelezvén, az tökéletesen jogsértő. A fiatal politikus azonban megúszta a komolyabb számonkérést, a washingtoni nagykövetségen kapott állást a politikai stábban, külpolitikai munkatársként. 

Az ellenzék azt a Bíró Lászlót indítja, aki a 2018-as országgyűlési választáson a legerősebb ellenzéki jelölt volt. 

A fideszes Koncz Zsófia gyerekekkel kampányol Borsodban, és füllentett a polgármesterről is

Ahogyan arról korábban írtunk, Koncz Zsófia le van maradva a Borsod megyei időközi választás kampányában. Ennek fő oka, hogy szinte csak olyan eseményeken szerepel, ahol kontrollált körülmények között, még véletlenül se tehetnének fel neki kritikus kérdéseket. Ilyen volt a legutóbbi szikszói kiruccanása is, ahol a fideszes polgármesteren és a saját kampánystábján kívül más nem volt jelen a városháza irodájában.

Politikai pedofília

Nem ritka a kormánypártok részéről a gyerekekkel való politizálás, a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választás kampányában a kormánypárti politikusok, egészen Orbán Viktorig olyan mélyen merítkeztek meg a politikai pedofiliában, hogy az még a Nemzeti Választási Bizottságnál is kiverte a biztosítékot. A miniszterelnöknek 350 ezer forintos bírságot kellett fizetnie az elhíresült óvodai látogatása és videója után és közel ekkora bírságot szabtak ki Hoppál Péterre is, aki a kampánya során arról posztolt képeket, hogy gyerekeknek ad át ajándékot.

A teljesség igénye nélkül, Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere óvodásokkal ölelkezett, Pánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő kivezényeltette a szigetbecsei ovisokat, hogy előttük végezze el az első kapavágásokat az épülő óvoda területén. 

A szexbotrányába belebukott Borkai Zsolt fél éven belül másodszor is átadott egy futópályát úgy, hogy oda a szülők tudta és engedélye nélkül kivezényelték a kisiskolásokat is. Fercsák Róbert, Baja fideszes polgármestere pedig először bölcsődésekkel, később pedig ovisokkal pózolt.

Fercsák Róbert