Rétvárinak csak külföldön jut eszébe a határőrség visszaállítása

Rétvárinak csak külföldön jut eszébe a határőrség visszaállítása

A déli határainkra nehezedő nyomás egyre fokozódik. Ennek ellenére a kormányzati politikusok csak külföldön beszélnek az önálló határőrség visszaállításának szükségességéről. Itthon rendre leszavazzák az erre irányuló törvényjavaslatokat.

Az Európai Bizottság ülésén beszélt legutóbb Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes a határőrség visszaállításáról,, mint lehetséges megoldásról. A tényekhez hozzátartozik, amire a Magyar Hang cikkében találhatunk forrást, hogy folyamatosan csökken a határvadászok létszáma.

Október első hetében 1142-en álltak szerződéses jogviszonyban a rendőrséggel. Ami lehangoló adat, hogy idén 302-en kérték jogviszonyuk megszüntetését.

A déli határainkon tapasztalható egyre nagyobb nyomás és a napjainkban sajnos rendszeressé váló, az embercsempész csoportok között kirobbanó fegyveres konfliktusok cikkéből is kiderül, hogy az Országgyűlésben elhangzott szocialista párti kérdésre adott válasz alapján egy év alatt összesen 3596-an jelentkeztek határvadásznak, ám ebből mindössze 1565 fővel kötött szerződést a rendőrség. Ezt a választ is egyébként Rétvári Bence adta.

Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, aki a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője legutóbb a déli határszakaszon tett látogatása után portálunknak azt nyilatkozta, a határainkra nehezedő nyomás egyre fokozódik. Hozzátette a Jobbik-Konzervatívok ezért követeli az önálló határőrség visszaállítását.

A helyzet folyamatosan romlik. A térségben megjelentek a terrorszervezetek tagjai is ami még nehezebbé és veszélyesebbé teszi a helyzetet

– szögezte le a bizottság elnöke.

Hozzátette: A nemzetbiztonsági bizottság mérlegelni fogja és dönt arról, hogy javasolja a titkosszolgálatok jelentéséből hozzunk nyilvánosságra részleteket. Az embercsempészek elfogása és elítélése is kiemelt közérdek. A Jobbik-Konzervatívok nem támogatja azt a kormányzati döntést, hogy szabadon engedik a jogerősen elítélt embercsempészeket."

„Nem véletlenül tartottunk legutóbb demonstrációt a röszkei határátkelőhelynél!” — jelenti ki megkeresésünkre Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője. Hozzáteszi, hogy pártja, az önálló, magyar határőrségre vonatkozó javaslatát rendre felhozza a Honvédelmi és Rendvédelmi bizottság ülései ám azt rendre elutasítják, leszavazzák a kormánypárti képviselők.

Tehetnek úgy, a fideszes politikusok, mintha kezükben tartanák az irányítást, ám a helyzet az, hogy a déli határokon egyre brutálisabb és egyre szervezettebb embercsempész csoportok jelennek meg

– mutatott rá Lukács László György.

A jobbikos politikus úgy véli, ha ennek a problémának a kezelését tegnap kezdtük volna el, már akkor is késésben lennénk. Kizárólag az önálló határőrség jelenthet megoldást a fennálló helyzetre – szögezte le.

(Címlapkép: Alfahír)