Schadl emberei kapták a legzsírosabb ügyeket: akár 300 milliós nagyságrenddel többet kerestek, mint más végrehajtók

Schadl emberei kapták a legzsírosabb ügyeket: akár 300 milliós nagyságrenddel többet kerestek, mint más végrehajtók

Ehhez akár az is hozzájárulhatott, hogy az azóta már megbuktatott, fideszes igazságügyi miniszter államtitkára, Völner Pál egyengette az útjukat. Ezt a bíróság dolga lesz megállapítani.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar automatikus rendszere véletlenszerűen osztja ki a végrehajtási ügyeket mintegy 200-250 iroda végrehajtói iroda között – írta meg az RTL.hu.

Még az átlagos végrehajtókat is száz milliókkal túlszárnyalták Schadl-emberei.

A Schadl-ügy vádlottjainak irodáinak nagy többsége azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva nagyságrendekkel magasabb árbevételt értek el, mint az ugyanazon területen dolgozó nem korrupt végrehajtók.

Schadl György felesége 100 millióval többet kereshetett a 2021-es évben, mint a másik gödöllői végrehajtó, de olyan vádlott is akad, aki 300 millió forinttal többet kaszált, mint az ugyanazt a területet lefedő nem korrupt kollégája.

Ezek után nem csoda, hogy több mint 9 milliárd forint nyereséget termeltek 2022-ben a tavaly november óta előzetes helyett házi őrizetben lévő Schadl György végrehajtói.

A végrehajtói kar nem adott magyarázatot arra, hogy miből fakadhat ez a szembetűnő eltérés.

Az ügyben az RTL megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart, illetve a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát is, hogy megkérdezzék, szerintük mi okozhatta a jelentős eltéréseket, de egyik szervezet sem reagált.

(Címlapkép: Miskolci Egyetem)