Potocskáné Kőrösi Anita: Tatabányán is már 3000 ázsiai vendégmunkás van, akik elveszik a magyarok munkáját

Potocskáné Kőrösi Anita: Tatabányán is már 3000 ázsiai vendégmunkás van, akik elveszik a magyarok munkáját

Bárhol előfordulhat az, ami a makói Continental gyárban, ahol karácsony előtt éppen azokat a magyar munkavállalókat rúgták ki, akik betanították az ázsiai migránsmunkásokat – hangsúlyozta a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese pénteken Tatabányán tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy a városba érkezett az ellenzéki párt „az Igazság Fala” című figyelemfelhívó vándorkiállítása. A Jobbik így próbálja bemutatni a magyar embereknek, hogy milyen veszélyekkel jár az általuk csak „Orbán-tervnek” nevezett fideszes vendégmunkás betelepítési program.

„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”

– emlékeztetett Potocskáné a kormánypropaganda azóta már kiüresedett, jelentőségét vesztett jelmondatára.

Ezek csak lózungok és szavak – mutatott rá a jobbikos képviselő, ugyanis az elmúlt időszakban tízezrével érkeztek, jellemzően a Távol-Keletről, olyan vendégmunkások, akik egyrszét elveszik a magyarok munkáját, másrészt letörik a magyarok bérét, harmadrészt hosszú távon megváltoztatják Magyarország kulturális egységét. Szerinte ez azért veszélyes, mert a magyar fiatalok már most is inkább külföldön keresnek munkát, hiszen azt látják, hogy ezek a „migránsmunkások” valóban elveszik előlük a munkalehetőségeket lehetőségeket.

A Jobbik-Konzervatvok politikusa a makói Continental gyár példáját hozta fel az olyan esetekre, amikor vendégmunkások miatt rúgnak ki magyarokat:

A makói Continental gyárból karácsony előtt elbocsátották éppen azokat a magyar munkavállalókat, akik betanították az ázsiai vendégmunkásokat.

Ez elfogadhatatlan a konzervatív ellenzéki párt számára, és részben ezért indították a tájékoztató kampányukat, amit egybekötöttek a „STOPmigránsmunkások!” online népszavazásukkal.

„Itt, Tatabányán háromezer vendégmunkás van. És miért is probléma ez? Ha ők jönnek, akkor a magyarok elveszíthetik a munkájukat” — mutatott rá Potocskáné Kőrösi Anita. Kiemelte: Egyre több az olyan munkásszállás, amit kifejeezetten vendégmunkásoknak építenek magyar adófizetői pénzből. Szerinte a magyar munkavállalók és fiatalok lakhatási gondjainak megoldásáról kellene inkább beszélni.

Az lenne a kormány igazi feladata, hogy a magyar munkavállalókat megvédje. Láthatóan számukra ez nem fontos.

Éppen ezért látogatnak el a jobbikos politikusok az ország minden helyére, ahol ez gondot jelent, hogy segítsék az ott élőket az ellenállásban. „Mondjunk együtt nemet Orbán Viktor veszélyes tervére!” — kérte Potocskáné Kőrösi Anita.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)