Újabb boltlánc jelentette be, hogy szenteste napján zárva marad

Újabb boltlánc jelentette be, hogy szenteste napján zárva marad

Egyre több üzlet dönt úgy, hogy december 24-én inkább nem nyitja ki üzleteit.

December 24-én zárva tartja minden hazai áruházát a Mountex - írja a Vg.hu. A magyar tulajdonú vállalat mintegy tucatnyi üzlete nem fog kinyitni szenteste napján. Az outdoor ruházatot és kiegészítőket forgalmazó cég döntést azzal indokolta, hogy a családokat helyezik előtérbe.

Így a Lidl és a Rossmann után a Mountex a harmadik olyan kiskereskedelmi hálózat, amelyik nyilvánosan rögzítette, hogy december 24-én nem nyit majd ki.

Ezt megelőzően belső szavazást tartottak, mely során megkérdezték dolgozóik véleményét a kérdésben. A válaszok alapján pedig a Mountex munkatársainak többsége úgy foglalt állást, hogy a munkavégzés helyett inkább a családi együttlétre, az ünnepi készülődésre szeretne koncentrálni szenteste.

Sárközy Mihály, a Mountex ügyvezetője a témával kapcsolatban úgy nyilatkozott:

A Mountexnél a kezdetek óta fontos számunkra, hogy munkatársaink megkérdezésével, a véleményüket figyelembe véve döntsünk. Szeretnénk, ha kollégáink otthon éreznék magukat nálunk, és ehhez igyekszünk minden támogatást megadni.

A kormánypárti képviselők azonban egy héttel ezelőtt újfent, ötödjére is leszavazták azt a jobbikos javaslatot, amelyik a karácsonyi boltzár mellett érvel. Fónagy János fideszes államtitkár viszont tegnap megfontolandónak nevezte az ötletet. Az ellenzéki párt szerint a magyarok 83 százaléka támogatja, hogy szenteste napját is munkaszüneti nappá nyilvánítsák.

(Címlapkép: Mountex - Facebook)