Egyetlen képen több év börtön: Völner és Boldog a parlamentben

Egyetlen képen több év börtön: Völner és Boldog a parlamentben

Csütörtökön az Országgyűlés megválasztotta Novák Katalint köztársasági elnöknek. Bár a szavazás titkos volt, a számadatok alapján (188 érvényes szavazatból 137-et kapott Novák) biztosra vehető, hogy a kormánypárti politikusok közül a Fidesz jelöltjére volksolt Völner Pál államtitkár is, aki közel százmillió forint kenőpénzt vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, cserébe kormányzati-politikai támogatást biztosítva a végrehajtók egyes ügyeiben. Völner Pál, ha bűnösnek találják, akár 5 évet is kaphat. 

Ahogyan Boldog István is Novák Katalinra szavazott. Az a jászsági fideszes országgyűlési képviselő, akit hivatali vesztegetéssel vádolnak, és hat év börtön néz ki neki, miután 2019 májusában 20 millió forintnyi kenőpénzt kapott EU-s projektek ellentételezéséért cserébe, és amiből aztán Hugo Boss-öltönyöket vásárolt Ausztriában.

A szavazást követően fotóriporterünk által készített képek tanúsága szerint a mentelmi joguktól megfosztott politikusok lelkét nem különösebben viselte meg az a tény, hogy valószínűleg utoljára szavazhattak a parlamentben.

Jakab Péter is szóvá tette a köztársasági elnökválasztást követően, hogy a magyar országgyűlésben van képük olyanoknak is törvényt hozni, mint Völner Pál és Boldog István, és már csak azért is le kell váltani április 3-án az Orbán-kormányt, hogy a hasonló politikusoktól megtisztíthassák a közéletet.