Nem állítják le a Völner Pál által elrendelt titkosszolgálati lehallgatásokat

Nem állítják le a Völner Pál által elrendelt titkosszolgálati lehallgatásokat

"Kíván-e a kormány azonnali hatállyal leállítani minden olyan megfigyelést, amelyet Völner Pál rendelt el, kivizsgálva azok jogszerűségét, és a vizsgálat eredményéről tájékoztatni a nyilvánosságot?"

Ezt a kérdést intézte Varga Judit igazságügyi miniszterhez Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus a Völner-Schadl korrupció botrányra hivatkozva felidézi, hogy az államtitkár és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetője nem sajnált tekintélyt és befolyást latba venni, legyen szó egy a bűnszervezettel kapcsolatban álló személy iskolai előremeneteléről, vagy éppen egy a külső nyomásnak és elvárásnak nem engedő bíró munkahelyi eltávolításáról. Így Szilágyi György szerint életszerű azt feltételezni, "hogy a szervezet befolyása kiterjedhetett honfitársaink – köztük újságírók, ellenzéki politikusok, polgármesterek stb. – minden jogalapot nélkülöző megfigyelésének elrendelésére is".

Miért nincs letartóztatva Völner Pál? - a volt fellebbviteli főügyészt kérdeztük

„A Schadl-ügy igazi problémája az, hogy megmutatja a mai magyar társadalmi működést, a magyar erkölcsi viszonyokat" - mondta az Alfahírnek a volt fellebbviteli főügyész, aki úgy látja, hogy egyetlen oka van, hogy Völner Pál szabadlábon van, mégpedig a parlamenti kétharmados többség megőrzése.

Azonban a Varga Judit vezette tárca láthatóan nem aggódik amiatt, hogy - a vád szerint - egy ilyen mértékben behálózott emberre bízták a megfigyelések aláírását (emlékezetes, Varga Judit szépen előre menekült - nem hátra -, biztos, ami biztos). 

A miniszter nevében válaszoló Répássy Róbert államtitkár még egy atombombával is készült:

"Magyarország demokratikus jogállam, ezért minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak és járnak el".

Aztán megismétli a szokásos kormányzati kommunikációs panelt: "Magyarországon 2010 óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak". 

Elismerte az összeférhetetlenséget Erős Gábor, lemondott a törvénytelen jövedelméről a fideszes jelölt

Erős Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje (Komárom-Esztergom megye 2.), Esztergom alpolgármestere nem jelent meg a mai önkormányzati testületi ülésen, így távollétében, zárt napirendi pont keretében vette tudomásul a testület, hogy február 8-ai hatállyal lemondott a Strigonium Zrt. felügyelő bizottsági tagságáról.

Ez akár még igaz is lehet, de mindegy, hogy ki dönt az engedélyekről, és miért.