Most az újpesti ellenzéki polgármester-jelöltet mocskolják kamu "közvélemény-kutatással"

Most az újpesti ellenzéki polgármester-jelöltet mocskolják kamu "közvélemény-kutatással"

Tovább robog az országban az ellenzéki jelöltekkel szembeni lejáratókampány-turné. Keszthely és Pécs után a következő állomás Újpest. 

Rejtélyes telefonokat kaptak a napokban a IV. kerületiek. A „közvélmény-kutatás” átlagos kérdésekkel indul, amelyek különböző politikusokkal, a főpolgármester-és helyi polgármester-jelöltekkel, illetve a város helyzetével kapcsolatosak. A lényeg a nagyjából tíz perces beszélgetés utolsó harmadában érkezik, amikor kérdésnek álcázva igyekeznek tényként eladni manipulatív, vagy egyenesen totál kamu állításokat, amelyekkel a fideszes Wintermantel Zsoltot minél jobb, a vele szemben induló Déri Tibort minél rosszabb színben igyekeznek feltüntetni. 

Először a jelenlegi, kormánypárti városvezető kampányígéreteit csomagolták be kérdésekbe. Például:

„Szavazna-e Ön Wintermantel Zsoltra, ha tudná, hogy megválasztása esetén küzdeni fog azért, hogy Újpest visszakapja a kórházat?”

Az Árpád Kórház bezárása, majd kormányhatározattal - minden bizonnyal külföldi vendégmunkások számára létesülő - munkásszállóvá alakítása komoly felháborodást keltett a kerületben, a fideszes vezetés pedig kétségbeesetten próbálja levakarni magáról a csúnyán rájuk égett ügyet. 

Az újpesti önkormányzati rendészetet vezényelték ki az ukránok betelepítése ellen tiltakozókkal szemben

Varga Mihály pénzügyminisztert újpesti fórumán emlékeztették volna arra, hogy a migráció ellen szavakban oly ádázul küzdő kormány tízezrével hozat be az országba bevándorlókat, akik számára egy kórházból alakítanak ki szállást a kerületben. Wintermantel Zsolt fideszes polgármester azonban az önkormányzati rendészet vezetőjét állította az ajtóba, hogy a kellemetlen látogatók ne juthassanak be.

Az igazán tömény propagandamoslékot a végén kapja a nyakába a gyanútlan válaszoló:

„Szavazna-e Ön Déri Tiborra, ha tudná, hogy a háttérből Gyurcsány Ferenc irányítja?” 

A Fidesz egyik legfontosabb stratégiai célja az elmúlt hónapokban, hogy elhitesse: az ellenzék vezető ereje a mai napig magas elutasítottsággal bíró Gyurcsány Ferenc, és valójában minden, a jelenlegi hatalommal szemben álló jelölt az ő bábja. Ez azonban meglehetősen izzadságszagú konteó, hiszen

a DK az országgyűlési választásokon alig több mint 5 százalékot szerzett, az EP választásokon pedig valóban a második helyen végzett, ám még az ellenzéki voksoknak is csupán a harmadát kapták.

Az ellenzéki pártok az ország számtalan pontján valóban szorosan együttműködnek a NER helyi lerakatai elleni küzdelemben, ám az „ellenzék vezető erejének” a rezsimmel szemben álló erők sokszínűsége miatt egyikük sem nevezhető. 

„Szavazna-e Ön Déri Tiborra, ha tudná róla, hogy nyilatkozata szerint a hatalom átvételéért az ördöggel is szövetkezni lehet?"

idézi a „közvéleménykutató” Déri tavaly márciusi nyilatkozatát – persze ordas módon elferdítve. A polgármester-jelölt ugyanis akkor egy regionális televízióban azt mondta:

 „Ha kormányt szeretnénk váltani, lehet, hogy még az ördöggel is össze lehetne borulni”

Na, most Déri Tibor pártja, a Momentum tavaly tavasszal még messze nem volt olyan erős, mint most. A parlamenti küszöb eléréséért küzdöttek, amit aztán csak idén májusban sikerült teljesíteniük.

Vagyis a kormányváltás számukra, s így személyesen Déri számára sem jelentett volna az égvilágon semmilyen „hatalomra kerülést”

A Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd közös újpesti jelöltje nem az első, akit hasonló sunyi eszközökkel igyekszik bemocskolni a Fidesz. A kormánypárt ugyan tagadja, hogy bármi köze lenne ezekhez az ordítóan manipulatív „közvélemény-kutatásokhoz” - ám érdekes módon a kérdésekbe csomagolt rágalmak célpontja Keszthelyen és Pécsen is az ellenzéki kihívó volt. 

A „kutatások” mögött pedig az esetek többségében a soha, semmilyen más tevékenységet nem végző Amygdala Intézet áll, amely a tavalyi országgyűlési választások előtt is több tucat településen terítette ugyanezzel a módszerrel a fideszes propagandát.