A Jobbik leleplezte, hová tüntetik Orbánék az ellopott pénzt

A Jobbik leleplezte, hová tüntetik Orbánék az ellopott pénzt

A kulcsszó a magántőkealap. Ez a NER csodafegyvere, amivel el tudja tüntetni, tisztára tudja mosni, és az Orbán család kezére tudja játszani az államkasszából kipumpált közpénzeket.

A Jobbik-Konzervatív rövid videóban leplezi le azokat az ismeretlen tulajdonosi hátterű magántőkealapokat, amiken keresztül az Orbán-klán és a NER-maffia kirabolják Magyarországot.

Az Orbán család titkos társaságokra hajazó magántőkealapokban rejti el az ellopott közvagyont.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz István bankjának, a Gránit Banknak többségi részesedése van az Equilor Alapkezelő Zrt.-ben. Ezt egy Pasaréti irodaházból működtetik, ahol egyébként a miniszterelnök "saját lábón álló" lánya, Orbán Ráhel is gyakran megfordul – számolt be a konzervatív párt.

Rámutattak:

Az Orbán család rájött, hogy az offshore cégek ideje lejárt, az eltulajdonított magyar és európai adófizetői pénzek elrejtéséhez, kicsatornázásához ezért már egy sokkal kifinomultabb módszert alkalmaznak, és családi vállalkozásként lopják el a közvagyont.

A módszer lényege, hogy a titkos társaságokhoz hasonlóan működő "magántőkealapokba" vándoroltatják a közpénzt, ahol aztán teljesen követhetetlenné válik az oda beáramló vagyonok útja, az igazi tulajdonosok személye pedig rejtve marad, hiszen nevüket nem kell nyilvánosságra hozni – magyarázták.

Mindez természetesen csak egy zárt családi-politikai körnek, Orbánéknak a kiváltsága. Mészároson keresztül már 2 alapkezelőt és 13(!) magántőkealapot birtokolnak, amelyek bevásárolták magukat a gazdaság minden területére.

Mik is azok a magántőkealapok?

A magántőkealap egy legalább 6 évre létrehozható, zárt végű, alternatív befektetési alap, amelynek célja vállalatok, vállalatrészek megszerzésének finanszírozása. Ezzel foglalkozik az Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozó Equilor Alapkezelő Zrt. is. A magántőkealap cégeket alapít vagy vásárol, aztán tőkét biztosít a részükre, így finanszírozza a működésüket, cserébe pedig gyakran részesedést kér a vállalatból.

Szárnyalásuk 2015 táján kezdődött. Nem véletlenül: ekkor történt, hogy Orbán a bankrendszerre is szemet vetett, és fő strómanján, a közpénzen felhizlalt Mészáros Lőrincen keresztül bevásárolta magát az MKB Bankba.

A magántőkealapok száma azóta rohamosan nő, hiszen kiválóan alkalmasak a közvagyon eltüntetésére.

A "magántőkealapokon" keresztül az Orbán család és köre a szemünk láttára, minden gond nélkül vásárolja fel lassan a teljes nemzeti vagyont: ingatlanokat, bankokat, szállodákat, üzletláncokat, termőföldet, ipari vagyont, gyárakat, telekommunikációs cégeket, magánkórházakat, magániskolákat, a teljes energiaszektort, természeti értékeinket, például a Balatont... azokat a szektorokat, amiket a miniszterelnök strómanjai, a veje, Mészáros Lőrinc és a többiek uralnak.

Teszik mindezt az adófizetők pénzéből, a te pénzedből!

Ezek a maffiaszerű hálózattal működtetett, gombamód szaporodó titkos társaságok számos iparágban vásárolnak fel cégeket közpénzből, úgy, hogy a "befektetők" kiléte közben homályban marad, ahogyan az őket és a szálakat mozgató "keresztapák" személye is. Így rejti el az Orbán-klán "legálisan" a magánvagyonná alakított közpénzt.

Ezért nincs pénz béremelésre. Ezért nincs pénz áfacsökkentésre, az egészségügy, az oktatás rendbetételére. És ezért kell véget vetni ennek a kizsákmányolásra épülő kormányzásnak, hogy végre egy olyan normális országban élhessünk, ahol a magyar nemzeti érdek az első, és nem a bűnszervezetként működő família él jól, hanem a tisztességes magyar családok – nyomatékosította a Jobbik-Konzervatívok.

Frissítés:

Időközben portálunknak helyesbítést küldtek, mely szerint téves, hogy az Equilor Befektetési Zrt. magántőkealapok kezelésével foglalkozik. Azt írták: "Az igazság ezzel szemben az, hogy az Equilor Befektetési Zrt. befektetési banki szolgáltatást nyújt belföldi és külföldi értékpapírokkal, valamint devizákkal kapcsolatban magán és intézményi ügyfelei számára, azonban nem végez alapkezelői tevékenységet!"

Az Equilor Alapkezelő Zrt. azonban főtevékenysége szerint ténylegesen alapkezeléssel foglalkozik.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/facebook)