A magyar életmód védelméről és a bevándorlás korlátozásáról szóló nyilatkozatot nyújtott be a Jobbik

A magyar életmód védelméről és a bevándorlás korlátozásáról szóló nyilatkozatot nyújtott be a Jobbik

A konzervatív, ellenzéki párt nemzeti minimumnak tekinti a bevándorlás összes formáját elítélő nyilatkozatot, és számít minden felelősen és hazafiasan gondolkodó országgyűlési képviselőre.

„Hazánk jövőjének egyik fontos kérdése, hogy meg tudjuk-e őrizni kulturális egységünket, identitásunkat és Európához tartozásunkat. Jelen nyilatkozatban elítéljük a migráció minden megjelenési formáját, azaz az illegális migrációt, és a tömegesen szervezett munkaerőbehozatalt is” – írja a Jobbik-Konzervatívok hivatalos indoklása. A nyilatkozat legfőbb témáit hat pontba szedték.

1. Minden felelősen gondolkodó magyar ember számára aggasztó, hogy a 2022. évi népszámlálás adatai mennyire drámai képet festenek Magyarország demográfiai folyamatairól – írták. Magyarország lakossága ma már kevesebb mint 9,6 millió, ebből az aktív korúak száma 6 millió körül van, viszont a foglalkoztatottak száma csak 4,5 millió körül mozog.

Az elmúlt években évente 25-45 ezer közötti magyar vándorolt külföldre, így a szülőföldjüket elhagyók száma folyamatosan növekszik.

Immáron közel félmillió magyar él és dolgozik jellemzően Európa más országaiban, illetve Nagy-Britanniában – mutattak rá.

2. A Jobbik frakciója, mint a Magyar Országgyűlés felelősen gondolkodó képviselői elkötelezettek abban, hogy a kedvezőtlen magyarországi demográfia folyamatokat megállítsák és megfordítsák. A negatív folyamatok megállításához és megfordításához élhető országra, biztos lakhatásra, minőségi oktatásra, európai egészségügyre és főleg európai bérekre, kiszámítható jövőre van szükség – hangsúlyozták.

3. „A nemzetünkért aggódó politikusokhoz, politikai közösségekhez méltón leszögezzük, hogy a népességfogyás miatt előállt helyzetet – a kudarcos nyugat-európai példákat ismerve –

nem lehet államilag támogatott vendégmunkás-toborzással megoldani, az elvándorolt magyar munkaerőt nem lehet külföldi vendégmunkásokkal pótolni.”

Az ellenzéki párt folyamatosan arra törekszik, hogy a magyarok számára itthon biztosítsák az európai átlaghoz folyamatosan közelítő béreket, illetve munkakörülményeket, ezáltal elősegítve a szülőföldön történő boldogulást.

4. A politikai nyilatkozat támogatói tehát ellenzik a Fidesz-kormány azon tervét, amelyben félmillió külföldi munkás betelepítését tervezik hazánkba.

Elítéljük az illegális migrációt, úgy ellenezzük a tömegesen szervezett munkaerő-behozatalt is, tehát elítéljük a migráció minden megjelenési formáját.

5. Magyarország 1000 éve áll különböző kultúrák ütközőzónájában, ezer éve őrizzük

identitásunkat és Európához tartozásunkat, amelyet sosem kívánunk feladni a hazánkban települő külföldi vállalatok igényeinek kiszolgálása érdekében sem – szögezték le a jobbikos képviselők.

Rámutattak: a tervezett betelepítések és munkaerő-migráció elkerülhetetlenül [negatív hatással lenne a magyar települések és közösségek életére](https://alfahir.hu/hirek/jobbik-az-ivancsaiakat-is-migransmunkasokra-cserelte-az-orbankormany-csak-a-zaj-es-a-kornyezetszennyezes-maradt-nekik(, negatívan befolyásolná Magyarország kulturális egységét és a hagyományos magyar életmódot.

6. A Jobbik-Konzervatívok számít a többi ellenzéki pártra és az esetlegesen józanul gondolkodó kormánypárti képviselőkre is:

Felszólítunk tehát minden felelősen gondolkodó országgyűlési képviselőt, hogy e közös nyilatkozatban ítéljük el a migráció minden formáját, együttesen fogadjuk el nemzeti minimumnak jelen politikai nyilatkozatot.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)