A Mi Hazánk nem tudja megmondani, miért nem vonták felelősségre Orbánt migránsmunkás ügyben

A Mi Hazánk nem tudja megmondani, miért nem vonták felelősségre Orbánt migránsmunkás ügyben

A magát ellenzékinek és jobboldalinak tartó párt munkaügyi kabinetvezetője szerint az ő videói késztették meghátrálásra a kormányt, de azt nem tudja, hány azonnali kérdést intéztek a Fideszhez.

A Jobbik-Konzervatívok több hete tartó figyelemfelhívó kampányának köszönhetően visszakozott a Fidesz-kormány, és múlt héten visszavonták a migránsmunkástörvényt, ami november 1-jén lépett volna életbe. Az aláírásgyűjtéssel egybekötött akciósorozat során az ellenzéki párt politikusai végigjárták a probléma által leginkább érintett településeket, országszerte megmutatták az embereknek, hogy mihez vezethet a vendégmunkások tömeges betelepítése.

Ha a Fidesz-kormány terve sikerül, akkor a migránsunkások elveszik a magyarok munkáját, letörik az amúgy is alacsony béreket, és megváltoztatják a kultúránkat – véli az ellenzéki párt.

A Mi Hazánk magának követelné az érdemet a kormány visszalépéséért, de illetékesük nincs tisztában a párt ezzel kapcsolatos részletekkel.

Lantos János, munkaügyi kabinetvezető azt ugyan elismeri, hogy nem kizárólag az ő érdemük a kormány visszavonulása, de szerinte dokumentálható tény, hogy ők is kiemelten foglalkoztak a kérdéssel. Úgy emlékszik, hogy parlamenti közvetítéseket látott, melyekben párttársai számonkérték a kormánytagokat, illetve ő maga több tucat videót készített a témában.

Hát ezt így fejből nem tudom nyilván, hogy hány azonnali kérdés volt vagy mennyi, de szerintem ez ebből a szempontból nem döntő kérdés

– adott kitérő választ az N1 TV kérdésére Lantos János.

(Címlapkép: Nemzeti Televízió)