Lukács László György: Örömmel látjuk, hogy a kormány visszakozott migránsmunkás ügyben

Lukács László György: Örömmel látjuk, hogy a kormány visszakozott migránsmunkás ügyben

Viszont még korai hátra dőlni, mert Orbán és a Fidesz továbbra is olcsó, ázsiai migránsmunkásokra építi a gazdaságpolitikáját a magyar dolgozók helyett – hangsúlyozta Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője.

A Fidesz-kormány múlt héten jelentette be, hogy elállnak a novmber 1-től életbe lépő "migránsmunkás törvénytől", ami lehetővé tenné olcsó, ázsiai vendégmunkások tömegeinek hazánkba áramoltatását. Lukács László György egyértelműen pártja sikerének könyveli el Orbánék meghátrálását, de szerinte a kormány még nem tett le veszélyes tervéről.

A Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta:

Látjuk és örömmel konstatáljuk, hogy kormány meghátrált, meghátrálóban van migránsmunkás kérdéskörben. Az a jogszabály, ami november 1-től lenne hatályos, mégsem fog ebben a formában életbe lépni. Van remény arra, hogy kevesebb migránsmunkás érkezzen Magyarországra.

Ezt a sikert az ellenzéki párt annak a munkának az eredményeként könyveli el, amelyet az elmúlt hónapokban folytattak: a nyár eleje óta folyamatos akciókkal hívták fel az emberek figyelmét a kormány veszélyes tervére, miszerint több százezer migránsmunkást kíván Magyarországra betelepíteni.

Az ellenzéki politikus rámutatott: a migránsmunkások egyrészt elveszik a magyar emberek munkáját, másrészt alacsonyan tartják az európai szinten egyébként is alacsonynak számító magyarországi béreket. Végső soron ezeknek az embereknek a betelepítésével a kultúránkat is veszélyeztetik – emelte ki Lukács László György.

Úgy tűnik, hogy azok az akciók, amiket az ország különböző pontjain (Debrecenben, Győrben, Vácott, Ácson, Nyíregyházán stb.) folytatott az ellenzéki párt, sikeresek voltak. Ennek köszönhetően a kormány most egyet hátrébb lép.

Viszont nincs okunk az örömre, mert tudjuk, hogy a kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar dolgozók foglalkoztatása helyett alacsony béren tartható, ólcsó, ázsiai migránsmunkásokat telepítsen hazánkba.

A jobbikos képviselő szerint ennek a törvénynek az időleges visszavonása csak annyit jelent, hogy a kormány elhalasztja a terve megvalósítását, de közben továbbra is az olcsó, ázsiai munkaerőre építik a gazdaságpolitikájukat, és meg fogják találni annak a módját, hogy Magyarországra migránsmunkásokat telepítsenek.

A Jobbik-Konzervatívok többször felhívta ennek a veszélyeire a figyelmet:

⚫ Van egy egy kultúrára, életmódra vonatkozó veszély, hiszen ezek az emberek nagyon messziről, jelentősen eltérő kultúrából érkeznek.

⚫ Van egy közbiztonsági veszélye is, hiszen a kormány még azt sem tudta megmondani, hogy átesnek-e biztonsági átvilágításon a Magyarországra érkező vendégmunkások.

⚫ Van egy gazdasági veszélye is, hiszen az olcsón foglalkoztatható, ázsiai bevándorlók lenyomják a béreket.

A konzervatív párt továbbra is azon az állásponton van, hogy Magyarországra ne érkezzenek tízezrével ázsiai migránsmunkások.

Az elkövetkezendő egy-két évnek ez az egyik legfontosabb kérdése. Sőt a választásoknak is az a tétje, hogy olyan erők győznek-e Magyarországon az önkormányzati, illetve a parlamenti választáson, akik migránsmunkásokat telepítenének be.

Lukács László György hozzátette: ezt teszik Mikepércsen és Hajdúnánáson, de nem teszik Vácon és Gyöngyösön, ahol az önkormányzat ezt megakadályozta. A Jobbik-Konzervatívok pedig továbbra is azért fog dolgozni, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a veszélyre, és megakadályozza, hogy a kormány törvénybe iktassa a migránsmunkások betelepítését.

A haza védelmében a Jobbik immár 20 éve dolgozik. Hazánk megvédése a migránsmunkásoktól pedig elsődleges prioritás, ezért ehhez kérünk felhatalmazást 2024-ben is – mondta az ellenzéki politikus.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)