A Penny sem nyit ki december 24-én

A Penny sem nyit ki december 24-én

A Jobbik üdvözli, hogy egyre több hazai üzletlánc marad zárva szenteste napján, és családbarát módon viszonyulnak javaslatukhoz, amit a Fidesz rendre leszavaz.

Többek között már a Penny is úgy döntött, hogy üzletei zárva lesznek szenteste napján - jelentette be a cég. Viszont december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartásra készülnek. A hvg.hu azt írja, az általuk indított szavazás során olvasóik közel kétharmada azt felelte, egyetért a december 24-i boltzárral.

A német áruházlánc nem az első szereplő, amely csatlakozott a kezdeményezéshez.

Most már a Lidl, a Rossmann és a Mountex után a Penny a negyedik olyan kiskereskedelmi hálózat, amelyik leszögezte, hogy nem lesz nyitva december 24-én.

Adott a közakarat, adott az élelmiszerláncok, az üzletláncok nyitottsága is. Vajon mi kell még ahhoz, hogy a magát családbarátnak, kereszténynek valló kormány végre meghallja az emberek szavát?

- reagált a hírre a Facebookon a Jobbik-Konzervatívok, kijelentve, örömmel tapasztalják, hogy egyre többen támogatják javaslatukat.

A jobbikos Balassa Péter által beterjesztett javaslat azt a célt szolgálja, hogy a magyar családok meghitten, nyugalomban tölthessék ezt a napot, a kormánypártok már öt alkalommal megakadályozták ezt - idézték fel.

Mint ismert, a kormánypárti képviselők egy héttel ezelőtt ötödik alkalommal is leszavazták azt a jobbikos javaslatot, amelyik a karácsonyi boltzár mellett érvel. Fónagy János fideszes államtitkár viszont tegnap megfontolandónak nevezte az ötletet. Az ellenzéki párt szerint a magyarok 83 százaléka támogatja, hogy szenteste napja is munkaszüneti nappá váljon.

Bízunk benne, hogy a magát kereszténynek és családbarátnak valló kormány végre enged a közakaratnak, és egyszer nemcsak szavakban, de tettekben is keresztény és családbarát lesz!

- áll a Jobbik friss közleményében.

(Címlapkép: A német REWE csoporthoz tartozó Penny Market diszkontáruházlánc egyik fővárosi üzlete, a Penny Sibrik Kőbányán az Újhegyi lakótelepen, a Sibrik Miklós úton. MTVA/Bizományosi: Róka László)