Gyöngyösi Márton: Magyarország nagyon meg fogja érezni, ha betelepítenek hozzánk 500 ezer migránsmunkást

Gyöngyösi Márton: Magyarország nagyon meg fogja érezni, ha betelepítenek hozzánk 500 ezer migránsmunkást

Az Orbán-kormány a kínai akkumulátorgyárakat szolgálja ki, amikor a magyarok béremelése helyett migránsmunkásokat telepít be hazánkba. Ezek az emberek nem fognak két-három év után hazaköltözni, hanem itt maradnak, és később jöhetnek a rokonok, családtagok is.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője a gyöngyösi piactérről jelentkezett, ahol szombaton aláírásokat gyűjtöttek az ázsiai migránsmunkások betelepítése ellen.

Mindenki jól emlékszik még rá, hogy 2015 óta a Fidesz folyamatosan azt szajkózza, hogy a migránsoktól meg kell védeni az országot, mert a migránsok elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyarok béreit, megbontják a magyar kulturális egységet – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

Most meg azt tapasztalhatjuk szerte az országba, hogy gomba módjára nőnek ki a földből a kínai akkumulátorgyárak, és az Orbán-kormány ázsiai migránsmunkásokat telepít be, hogy kiszolgálja őket.

Gyöngyösi Márton rámutatot: ugyan ezek a vendégmunkások elvileg meghatározott időre érkeznek hazánkba, ám nagy rá az esély, hogy a két-három év letelte után is itt maradnak. "A vendégeket általában meg szokták hívni, a migránsmunkásokat viszot nem hívta senki" – tette hozzá.

Az Orbán-kormány tervszerű lakosságcserét hajt végre, hiszen mivel itthon bérből és fizetésből nem tudnak megélni, a magyar fiatalok külföldre menekülnek a jobb élet reményében, a kormány pedig migránsmunkásokat telepít be a szalag mellé a kínai akkumulátorgyárakba – magyarázta a konzervatívok pártelnöke. Hozzátette: mivel a távol-keleti vendégmunkások alacsonyabb bérért dolgoznak, ezért az amúgy sem túl magas magyar béreket törik le még jobban.

Az Orbán-kormány egy 500 ezres migránsmunkás tömeg betelepítéséről beszél, amit egy 9 és fél milliós ország nagyon meg tud érezni. Ez nagyon komoly problémát fog jelenti, főleg, hogy ha majd a családjuk is utánuk jön.

A jobbikos politikus politikus Németország példáját hozta fel: a '60-a, '70-es években német ipar érdekében rengeteg vendégmunkást hívtak be dolgozni, akik aztán az országban maradtak, és a családegyetsítés keretében még többen érkeztek, és nem sikerült őket integrálni a többségi társadalomba. Magyarországon annyival rosszabb a helyzet, hogy a Fidesz nem a magyar ipar, hanem a távol-keleti multik érdekében telepít be migránsmunkásokat, az integráció terén pedig még rosszabbak, mint a németek.

A pártelnök hangsúlyozta:

a Jobbik-Konzervatívok álláspontja az, hogy le kell állítani a migránsmunkások betelepítését, helyette a magyar fiatalokat kell itthon tartani, az EU-s forrásokat le kell hívni, és azokból a magyarok béreit kell megemelni, hogy a szülőföldjükön boldogulhassanak.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/facebook)