Lukács László György: azért keresnek keveset a magyarok, mert a kormány kiszolgáltatja őket a multiknak

Lukács László György: azért keresnek keveset a magyarok, mert a kormány kiszolgáltatja őket a multiknak

A jobbikos politikus Békés megyébe látogatott, ahol az országos átlagnál is jóval alacsonyabbak a bérek. A keleti országrész béreit fel kell zárkóztatni az átlaghoz, az átlagot pedig nyugat-európaihoz.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési frakcióvezetője és alelnöke Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót. A párt a tisztességes bérek mellett gyűjt aláírásokat és támogatókat. Azért utaztak pont Békéscsabára, mert az ország legszerényebb béreit Békés megyében viszik haza az emberek, itt keresnek legkevesebbet az emberek.

A mi kezdeményezésünk célja, hogy helyrehozza az elmúlt 30 év kormányokon átívelő hibáját, hogy a magyar béreket egyrészt kiszolgáltatták a nyugati vállalatoknak, másrészt nem emelték megfelelően. Míg az árak nyugati színvonalúak, addig a bérek keleti szinten maradtak.

Hozzátette: a békés megyei bérek az országos átlagtól is elmaradtak, ezért kifejezetten fontos, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy sürgős szükség van a bérek emelésére.

Ennek a béremelésnek a fedezete megvan, csak annyit kellene csinálni, hogy a kis- és középvállalkozásoknak átcsoportosítani az állami forrásokat, és a multik, a nagyvállalatok túlzott támogatása helyett arra kell kötelezni őket, hogy tisztességes béreket adjanak a magyar munkavállalóknak – magyarázta a konzervatív politikus.

A Jobbik-Azért kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy a legtöbb támogatót felsorakoztassa emögé az ügy mögé, hiszen ha sok ember együtt követel magasabb béreket, azzal nyomást lehet gyakorolni a kormányra – magyarázta Lukács László György.

Hangsúlyozta, hogy a magyar vállalkozások sem fognak ezzel rosszul járni, hiszen azokat a támogatásokat, amiket jelenleg a multik kapnak, át lehetne irányítani a magyar munkáltatókhoz, és ezt bérfejlesztésre tudnák fordítani.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP még 13 évnyi kormányzás után is csak azt tudja kínálni a magyar munkavállalóknak, hogy alacsony bérek mellett, összeszerelő üzemekben, munkajogilag kiszolgáltatottan robotolhatnak. És ezzel reklámozza Magyarországot a befektetőknek.

– mutatott rá az ellenzéki politikus.

Ezt a tendenciát látjuk, amikor külföldi befektetők, például kínai akkumulátorgyárak, vagy éppen vegyianyag-elosztóközpontok települnek hazánkba. A kormány a magyar munkavállalókat nem csak kiszolgáltatja, de a béreiket le is nyomja és alacsonyan tartja.

(Címlapkép: Lukács László György/facebook)