Orbán 2014-ben: hat év múlva mindenki haza akar jönni – Jobbik ma: nem jöttek, sőt

Orbán 2014-ben: hat év múlva mindenki haza akar jönni – Jobbik ma: nem jöttek, sőt

Az ellenzéki párt arra reagált, hogy már annyi magyar dolgozik Ausztriában, mint Győr teljes lakossága, azaz egy 124 ezer fősre duzzadt tömeg.

„Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni” – idézte fel a Jobbik-Konzervatívok kedden az Orbán Viktor szájából még 2014-ben elhangzó mondatot. Mint az ellenzéki párt Facebook-oldalán fogalmazott:

Azóta tudjuk, hogy ez is csak egy választások előtt elejtett, üres ígéret volt.

„Az alacsony béreknek, a kormány politikájának köszönhetően sorra hagyják el az országot a magyar fiatalok, a Fidesz pedig migránsmunkásokat telepít a helyükre. Százezrével.”

Ezt hívják népességcserének!

– állapította meg a konzervatív párt.

Keleti vendégmunkások helyett normális, a nyugati átlaghoz legalább közelítő bért a magyaroknak!

– sürgette újfent a Jobbik, arra a hírre reagálva, hogy már annyi magyar dolgozik Ausztriában, mint Győr teljes lakossága, azaz egy 124 ezer fősre duzzadt tömeg.

Ahogy azt lapunk is tegnap megírta, a Jobbik-Konzervatívok nem először hívja fel a figyelmet a külföldről érkező munkavállalók durva megszaporodására, akárcsak arra, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány stratégiája 2010 óta az, hogy tudatosan, tervezetten és szándékoltan alacsonyan tartott munkabérekkel csábítja hazánkba a multinacionális nagyvállalatokat. Azt is rögzítették:

Hiába szidják a Nyugatot, nevezik piócának, a kormány mégis oda űzte rengeteg honfitársunkat az alacsony bérekkel.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatója a pártja által átnevezett Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál 2023. augusztus 9-én - Béli Balázs/Alfahír)