Róna Péter: Június 9-én együtt kell lemosnunk a gyalázatot!

Róna Péter: Június 9-én együtt kell lemosnunk a gyalázatot!

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője szerint a 2024-es választáson döntünk arról, hogy hazánk Európához vagy Putyin Oroszországához és a kommunista Kínához tartozzon-e.

„Június 9-én, vasárnap mindannyiunknak - fiatalnak, idősnek, ellenzékinek, kormánypártinak és politikával nem foglalkozónak egyaránt - választanunk kell” – írta Róna Péter sajtóközleményében, amit annak kapcsán, hogy immár hivatalossá vált a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás időpontja.

A Jobbik-Konzervatívok listavezetője szerint választanunk kell, hogy Európa része maradunk, és minden erőnkkel felzárkózunk az európai életszínvonalhoz vagy Orbánék a magyar nemzeti érdekeket páros lábbal taposva végképp kiszolgáltatják nemzetünket Putyinnak és a kommunista Kínának, ami végérvényesen lecsúszáshoz és elszegényedéshez vezet.

Választanunk kell, hogy a Szent István által kijelölt utat követve hazánkat az Európai Unióban tartjuk, vagy gyáván, szemlesütve elfogadjuk a leszakadással és szabadságunk sárba tiprásával egyenértékű keleti betagozódást!

Róna Péterhangsúlyozta: Választanunk kell, hogy hazánk a Fidesz terve alapján a kizsákmányolás, az akkumulátorgyárak, a migránsmunkásszállók és az alacsony bérek, a kivándorlók országa lesz-e, vagy a felelős gazdaságpolitikára szavazunk, és megvédjük a magyar embereket, tisztességes béreket, nyugdíjakat harcolva ki számukra.

„Választanunk kell, hogy orbáni elnyomásban vagy egy olyan normális országban kívánunk élni, ahol európaiak a bérek, ahol nem függenek az önkormányzatok a mindenkori kormánytól, és ahol szükségből senkinek sem kell külföldre vándorolnia” – mutatott rá a jobbikos képviselőjelölt.

Én már választottam! Európát választom, 1956 és Szent István örökségét, az Antall József-i „nemzeti minimum” gondolatát szeretném képviselni az EP-ben.

Róna Péter el szeretné érni, hogy a magyar a másik magyarban ne ellenségét, hanem honfitársát lássa, és vissza kívánja szerezni azt a megbecsülést, amit „az '56-os nemzedék egy életen át élvezett a világban, s amit a rendszerváltás utáni kormányok sárba tiportak”.

Róna Péter ezért vállalta a feladatot, hogy a Jobbik-Konzervatívok EP-listájának vezetője legyen. Minden felelősen gondolkodó honfitársát kérte, hogy június 9-én mossuk le együtt a gyalázatot.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)