Lemondott egy sümegi fideszes képviselő, de nem árulja el, hogy a botrányok miatt tette-e

Lemondott egy sümegi fideszes képviselő, de nem árulja el, hogy a botrányok miatt tette-e

Csütörtökön este tette közzé a Facebook-idővonalán Mészáros Norbert, Sümeg fideszes képviselője, hogy lemond képviselői mandátumáról. A posztban azt írja, hogy ő „elsősorban a nyugalomra és a békére törekszik”, lemondása okaként pedig azt jelölte meg, hamarosan gyermeke születik, és családját nem szeretné kitenni az állandó támadásoknak.

Összegezve ez a feszült közeg nem nekem való

– írja posztjában a sümegi fideszes.

A Magyar Hang kérdésére, mely az iránt érdeklődött volna, hogy lemondásának van-e köze a város fideszes polgármestere körüli botrányokhoz, Mészáros Norbert azt felelte,

posztjában leírta lemondásának okát, ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Mészáros lemondását megelőzően, idén áprilisban Pető Zoltán volt az, aki a sümegi Fidesz és a kormánypárti városvezetés körül kirobbant egyre több botrány miatt kilépett a Fideszből.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A városban először a polgármester élettársának hamis érettségi bizonyítványa kavart nagy vihart.

Sümeg: hamis érettségi miatt magyarázkodhat a fideszes politikai vezetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó Krisztina - Sümeg fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak élettársa - ellen 2020 szeptemberében indult közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomozás. A Sümegi szó tudta meg, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság széleskörű adatgyűjtést folytatott le az ügyben, az adatgyűjtés eredményeképp pedig a nyomozó hatóság egyik határozatában tényként rögzítette, hogy a Szabó Krisztina nevére Budapesten kiállított érettségi bizonyítványnak nincs törzslapja az azt kiállító gimnáziumban.

Ehhez kapcsolódóan az keltett újabb felháborodást, hogy az asszony fizetését Végh László fideszes polgármester a duplájára emelte.

Sümeg: már a hamis érettségit is lefoglalták, de még jár a kétmilliós havi fizetés

Miután a vizsgálatok megállapították, hogy a dokumentum hamis, a Pécsi Járásbíróság elkobozta a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének, Szabó Krisztinának érettségi bizonyítványát - számolt be a Magyar Hang, miután korábban Kovács Mihály (Élhetőbb Városért) tett feljelentést közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt.

Nem olyan rég pedig az derült ki, a városnak korrupciógyanús beruházások miatt több tízmillió forintot kell visszafizetnie,

A sümegi fideszes polgármester nem tud leállni: most közel 70 milliót kell visszafizetnie a városnak a visszaélések miatt

Mint arról tavaly májusban beszámoltunk, nyomozók jelentek meg több sümegi és zalaszentgróti helyszínen, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberei többek között számlákat és árajánlatokat foglaltak le. Az eljárás egyik lényeges, legnagyobb értékkel kapcsolatos pontja lehet, hogy tavaly közel nyolcmillió forintért újíttatott fel egy 21 éves munkagépet a kormánypárti vezetésű sümegi önkormányzat úgy, hogy a megismert dokumentumok alapján az árajánlatokat nagy valószínűséggel azt követően pótolhatták, hogy az első adatigénylések befutottak az önkormányzathoz.

Az egyre kellemetlenebb ügyek miatt a térség fideszes képviselője, Fenyvesi Zoltán lemondott választókerületi elnöki tisztségéről, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövő évi választásokon már nem ő lesz az ellenzéki jelölt – vélhetően a jobbikos Rig Lajos – fideszes ellenfele Veszprém megye 3. választókerületében, hanem a korábbi uniós biztos (fideszes nyelvezettel: brüsszeli bürokrata), Navracsics Tibor.