Egyetemistákat önkéntességre köteleznek a Vadászati Világkiállításon

Egyetemistákat önkéntességre köteleznek a Vadászati Világkiállításon

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelezne arra, hogy végezzenek “önkéntes” munkát a már több mint 70 milliárd forintba kerülő Vadászati Világkiállításon. Az ingyenmunkát a diákok tanítási időben kénytelenek elvégezni - írja az Átlátszó a MATE által egy hallgatónak kiküldött, augusztus 27-i keltezésű emailje alapján.

A levélben az olvasható, hogy az agráregyetem minden természetvédelmi mérnök alapszakos, nappali tagozatos hallgatója köteles részt venni a munkában, amennyiben másod-, vagy harmadéves. A hallgatóknak kötelező önkéntes szerződést kötni a rendezvényt lebonyolító céggel, amely később az órai távollétüket igazoló papírt fog kiállítani számukra. Ezért cserébe ásványvizet és ebédet biztosítanak a diákoknak, azonban pénzbeli juttatásról nem esik szó.

A MATE szeptember 14-én szervez eligazító napot a hallgatóknak, a levél végén pedig Heltai Miklós kiemeli, hogy

mindenki részvételére feltétlenül számítunk!

A lap megemlíti, az nem világos, hogy egy felsőoktatási intézmény milyen alapon kötelezheti a hallgatóit arra, hogy tanítási időben egy, az egyetemtől független helyen dolgozzanak mindenféle ellentételezés nélkül, ahelyett, hogy fizetett alkalmazottakkal működtetnék a rendezvényt.

Hetven milliárdos rege Kovács Zoltán csodaszarvasáról, a vadászati világkiállításról

A Svédországban szarvasokat helikoptereztető Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lázálmának indult a négy évvel ezelőtt hivatalosan is bejelentett vadászati világkiállítás, amire a kormány akkor ma már nevetségesen hangzó 387,5 millió forintot szánt (2017-ben 41,4 millió forintról, 2018-ban 61 millióról, 2019-ben 72,4 millióról, 2020-ban 93,6 millióról, 2021-ben pedig 119,1 millió forintról szólt a fáma) .

 

Korábban Kovács Zoltán, „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos és most már a Nímród újság főszerkesztője, az oktatási intézményvezetőknek küldött körlevélben jelezte a Fátyol Iskolaprogram részeként diákcsoportok jelentkezhetnek a rendezvénylátogatására, amihez az iskolásoknak és a tantestület tagjainak ingyenes belépőt, valamint az állami MÁV-val szintén teljesen ingyenes utazást kínálnak.