Dudás Róbert: Salgótarján is áldozata lett a fideszes lakosságcserének!

Dudás Róbert: Salgótarján is áldozata lett a fideszes lakosságcserének!

A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordul a Jobbik, és még javaslatot is benyújtanak a Parlament elé az újabb létszámleépítés miatt.

A magyar emberek által befizetett adóból milliárdokat költöttek arra, hogy idetelepüljenek azok a multicégek, akik most magyar dolgozókat küldenek el, helyükre pedig ázsiai migránsmunkásokat hoznak

- jelentette ki Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke friss Facebook-videójában. Az ellenzéki országgyűlési képviselő arra a hírre reagált, mely szerint a dél-koreai Bumchun akkumulátoripari cég tucatszámra rúgta ki a vietnámi vendégmunkásokat betanító magyar dolgozókat Salgótarjánban.

A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordulunk, és még javaslatot is nyújtunk be a Parlament elé, hogy mikor kíván végre lépéseket tenni az Orbán-kormány a magyar munkavállalók érdekében!

- szögezte le Dudás Róbert.

A konzervatív politikus azt is felidézte, sajnos ez nem az első hasonló eset már a Makón lévő Continental és a Gyöngyösön található B. Braun gyára után.

Az elbocsátási ügy kapcsán a Jobbik már kifejtette, mennyire visszás, hogy az ázsiai gyártó munkahelyteremtés miatt kapott több milliárdos állami támogatást. Azt a kérdést is feltették: a magyar munkavállaló csak addig kell, amíg betanítja a vendégmunkást?

Viszonylag gyorsan reagált a kényes helyzetre a Nagy Márton nevével fémjelzett Nemzetgazdasági Minisztérium is, miszerint azonnal megkezdték az ügy kivizsgálását. Ezenfelül azt ígérték, a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják.

(Címlapkép: Dudás Róbert Salgótarjánban - Facebook)