Jobbik: Az oroszok már a szerverszobában vannak, miközben Szijjártó Minszkben üzletel!

Jobbik: Az oroszok már a szerverszobában vannak, miközben Szijjártó Minszkben üzletel!

A legkisebb nyugati kritika után is szövetséges országok nagyköveteit berendelő Szijjártó Péter úgy látszik, hogy a keleti despotákkal szemben már nem annyira bátor és "az sms-en kívül nem sok mindenre képes". A fideszes külügyminiszter még mindig nem tisztázta az orosz hekkertámadás ügyét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter továbbra sem adott hiteles és kielégítő magyarázatot az orosz titkosszolgálat által végrehajtott kibertámadásra – hívta fel a figyelmet Brenner Koloman. A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője rámutatott: Szijjártó nem adott tájékoztatást arról, hogy milyen következménye lett a hackelésnek a külügyminisztériumban és az informatikai védelmet ellátó szervekben, illetve változtatott-e ez a durván ellenséges lépés a magyar-orosz kapcsolatokon, és ha nem, akkor mi ennek a valódi oka.

„A Külügyi Bizottság konzervatív alelnökeként többször szorgalmaztam már határozottabb fellépést a más országok szuverenitását semmibe vevő putyini Oroszország egyes lépéseivel szemben és ezen esettel kapcsolatban is kezdeményeztem a bizottság rendkívüli ülésének összehívását” – emlékeztetett.

A legkisebb nyugati kritika után is szövetséges országok nagyköveteit berendelő Szijjártó Péter úgy látszik, hogy a keleti despotákkal szemben már nem annyira bátor és "az sms-en kívül nem sok mindenre képes"

– írta Brenner Koloman.

Brenner hozzátette: Ahogyan korábban az '56-os hősöket lefasisztázó orosz tankönyv ügyében, úgy most is Szijjártó Péternek régen be kellett volna rendelnie az orosz nagykövetet konzultációra, és tiltakozó jegyzéket átadnia az ügyben. Ehelyett a korábban az orosz külügyminisztertől "Barátságért kitüntetést" átvevő Szijjártó Péter 2022-ben "kampányhazugságnak" nevezte a történteket, és azóta is mellébeszélést folytat, a helyzet tisztázása, a belső vizsgálatok lefolytatása és a politikai következmények vállalása helyett az egész magyar külügyi apparátust megalázva Minszkbe utazott, hogy Putyin leghűségesebb szövetségeseivel üzleteljen – foglalta össze a botrányos ügy lényegét a jobbikos képviselő.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: természetesen minden irányba törekedni kell a kiegyensúlyozott politikai és gazdasági kapcsolatokra, de a nemzeti szuverenitás megőrzését egy percig nem szolgálja az autoriter rezsimekhez való dörgölőzés és a külügyminisztérium szervereinek a tálcán kínálása.

A fideszes egypárti túlhatalom autoriter rezsimekhez való lojalitása pusztán a saját politikai és gazdasági hatalmuk megőrzését segíti

– mutatott rá Brenner Koloman.

Kiemelte: eközben hazánkat akkugyárakkal, migránsmunkásokkal, kínai rendőrökkel, kínai hitelekkel, orosz kémekkel és orosz hekkerekkel árasztják el, Magyarország nemzetközi megítélése pedig tragikus szintre süllyed.

A Jobbik-Konzervatívok és a párt EP-listavezetője, Róna Péter továbbra is vallják, 1956 lyukas zászlajának örököseiként, hogy „Ruszkik haza!”

(Címlapkép: Szijjártó Péter/facebook)